kasiaballou Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 kiedy słowa jak metal o metal dotkliwiej niż gwoździe wystarczyło zapytać o oczekiwania pod stopami przez nie i nieprzerwaną siłę piszczeli wciąż się podciągam a wystarczyło pomyśleć kiedy sadziliście oliwne czy zdołam i chcę tak owocnie w oczekiwaniu na włócznię u boku oddechem drzazgi przeliczać
teresa943 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu! Nie potrafię tak jak Ty przedstawiać doniosłych wydarzeń. Jestem pełna podziwu. Bardzo na tak. :)) Serdeczne pozdrówki na spokojną noc -Krysia.
kasiaballou Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu! Nie potrafię tak jak Ty przedstawiać doniosłych wydarzeń. Jestem pełna podziwu. Bardzo na tak. :)) Serdeczne pozdrówki na spokojną noc -Krysia. Dzięki, Krysiu; jesteśmy uczestnikami tych wydarzeń na codzień - pasja z życia. Brej nocki :) kasia.
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 coraz bardziej się podobasz / niekoniecznie ze względu na formę ale treść / starasz się okiełznać te zwierzęta które rozpraszają niewygodnie to co chcesz przekazać / kiedy słowa jak metal o metal dotkliwiej niż gwoździe wystarczyło zapytać o oczekiwania przez nie i nieprzerwaną siłę piszczeli wciąż się podciągam w oczekiwaniu na włócznię u boku oddechem drzazgi przeliczać / tak sobie czytam ten tekst / niekoniecznie do własnych zmian / uszanowanie /
złamane skrzydło Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 a wystarczyło pomyśleć kiedy sadziliście oliwne czy zdołam i chcę tak owocnie to może stać się mottem dla innych sadzących, czy zrozumieją,jeśli mądrość przez nich przemówi, to tak pozdrawiam kasiuballou
HAYQ Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 kiedy słowa jak metal o metal dotkliwiej niż gwoździe wystarczyło zapytać o oczekiwania pod stopami przez nie i nieprzerwaną siłę piszczeli wciąż się podciągam a wystarczyło pomyśleć kiedy sadziliście oliwne czy zdołam i chcę tak owocnie w oczekiwaniu na włócznię u boku oddechem drzazgi przeliczać ciekawie pomyślane, zwłaszcza to, że też mógł/może wątpić. Bo w końcu... wystarczyło tak niewiele. To, co na górze, jakoś tak automatycznie mi się zrobiło, a co do reszty... Troszkę mnie razi to "podciąganie" - a jeszcze w połączeniu z "piszczeniem" (no wiem, że chodzi o piszczele ;) ale w pewnym momencie spowodowało u mnie mimowolny uśmiech. Oczywiście, ten moment - wyraża, co ma wyrażać i kto inny nie bdzie miał tak durnych skojarzń, jednak, ja miałem a tekst poważny. Bierz jednak poprawkę, że to subiektywna odczucie - często mam głupie skojarzenia, wię wrzuć na luzik (znam kilka dowcipów w tym temacie - bardzo "odjechanych', dlatego może mi si tak ucapiło ;). Wiersz dobry, coś jeszcze przydałoby się tu zrobić, żeby mocniej chwytał, ale to już tylko małe poprawki związane z nastrojem. A może i nie. Przy muzyce Petera Gabriela czyta się świetnie. Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Przy Summertime Joplin również. :))
Baba_Izba Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 siłę "woli"? To obraz Człowieka - jak najbardziej człowieczeński. Brawo Kasiu, mnie - bardzo - baba
Bernadetta1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Kasiu:) wegług mnie to Twoja perełka...jeden z lepszych wierszy...super:):)pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A Ty potrafisz (z zaskakująco dobrym skutkiem) odczytywać moje intencje; dzięki, Tomaszu. Pozdrówki :) kasia.
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie i uniwersalnie odczytujesz moje myśli, mocne podrówki dla Obu Skrzydeł :) kasia.
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czujesz moje wierszyki, HAYQ; po raz kolejny skorzystałam z nieocenionej pomocy (wersyfikacja), a Twoje poczucie humoru, to dar i wykładnia nieprzeciętnej inteligencji - zatem luz, ucapiaj ile wlezie ;) Pozdrówki :) kasia.
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Madziu; ładnie czytasz, dziękuję za tło muzyczne :)) Pozdrówki. kasia
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj, Izo! "woli" również; pochwyciłam przychylne słowa, cieszy mnie Twój odbiór, dzięki. Pozdrówki :) kasia.
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Perełki, nie słowa :)) Wielgachne dzięki, Bernadetto - naniosłam pewne zmiany - warsztat jest nieoceniony. Pozdrówki :) kasia.
zak stanisława Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Podzielam zdanie TOmka, dojrzewasz kasiu, poetycko, to świetnie i wkrótce jak inni, którzy szlify zdobyli- opuścsz forum to będzie smuttne:(:( cmoook
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poproszę ten "wosk" do gorącej poprawki ;) Pozdrawiam :) kasia.
Koval_ZNowin Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 jak najbardziej na tak pozdrawiam serdecznie:)
kasiaballou Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kovalu - Ty tak nieczęsto u mnie z "tik_takiem" - oprawiam w ramki i dziękuję dygiem nózi - parabolki...;)) Pozdrówki :) kasia.
Koval_ZNowin Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kovalu - Ty tak nieczęsto u mnie z "tik_takiem" - oprawiam w ramki i dziękuję dygiem nózi - parabolki...;)) Pozdrówki :) kasia. Dlaczego nie często, ja po prostu rzadko komentuję:) pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi