Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak fale Dunaju
w czarnym morzu
wróblom moczą nogi

włosy
stwierdzam że twoje
wyglądają jak bułgarskie wino
biała Sofia

oczy utknęły
pomiędzy nimi
jak w nie otwieranej szafie

nie proste
dopasować do nich melodię
pogłosem gitary
odzywają sie usta

moje są dziś okrągłe

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam Kovalu - zgrabny wiersz wykułeś jak prawdziwy kowal.
Zaletą jego płynność i zgrabne przejścia z jednej do drugiej zwrotki
A zresztą nie będę owijać w bawełnę tylko powiem że bardzo mi przypadł.
miłego wieczoru życze
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam Kovalu - zgrabny wiersz wykułeś jak prawdziwy kowal.
Zaletą jego płynność i zgrabne przejścia z jednej do drugiej zwrotki
A zresztą nie będę owijać w bawełnę tylko powiem że bardzo mi przypadł.
miłego wieczoru życze
Witam, dziękuję bardzo za nie owijanie:)
pozdrawiam serdecznie:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @leszek piotr laskowski Bajanie na cztery ściany, sufit i podłogę a śmieją się w kątach...  
    • @vioara stelelor Przeczytałem z przyjemnością.  Pozdrawiam. 
    • @vioara stelelor Miałam w myślach raczej wybaczenie osobie która nie była w stanie dać nam tego czego oczekiwaliśmy albo która nas raniła. Jeśli chodzi o to wybaczanie osobie która raniła, wiem że to kontrowersyjny temat i sama nie wiem czy taka koncepcja do mnie przemawia. Jednak myślę, że czasami to pomaga pójść dalej, takie spojrzenie, że to też człowiek, który ma swoją przeszłość i swoje ciężkie przeżycia, które miały wpływ na jego zachowania. To oczywiście nie jest usprawiedliwienie i nie zawsze to powinno mieć w ogóle jakieś znaczenie...   Zgadzam się, że peel w twoim wierszu raczej przekazuje po prostu swoją energię gdzieś indziej. Na to wskazują mi pierwsze słowa..."już nie sprawdzam czy bolisz i czy wciąż mocno"...tak myślę.   Ale mimo to coś mnie tchnęło z tym wybaczeniem, by wybaczyć temu komuś, że nie potrafił...
    • @KOBIETA   dziękuję Dominiko :)   za dobry humor i w ogóle :)     @Nata_Kruk   Nata !   to ja Tobie dziękuję serdecznie.   i jak nie będę nudny to jeszcze raz ta cudowna scena z Piszczyka :  " Nata !"       @viola arvensis   jestem słoneczko piękne albo tylko chciałbym być :)   dziękuję za Twoj śliczny komentarz.   jestem szczęśliwy :)     @Christine   zawsze piszesz super teksty !   bardzo je lubię bo są aromatyczne i miłe dla mnie :)   w kwestii braku czasu - nic nie poradzę.   niestety.   ale Albert Einstein wysunął teorię dylatacji czasu.   w skrócie - im szybciej się poruszasz tym czas płynie wolniej.   ja nie próbowałem.   Tobie też nie polecam.   tak mi przyszła do glowy :)   Chrissy.   słońce wiosenne garściami  - dla Ciebie :)    
    • @Migrena ...organizm pamięta ciepło ale nie wie jak je odzyskać...   To mi przypomniało człowieka,  który przeszedł mi przez palce na drugą stronę..., Choć wiersz nie o tym, to zadziałało.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...