złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 w chaosie rozrastającej się tarniny skrywa kalectwo zawierzenia po grób - rozkopana piaskownica zimna i szorstka z cierpkimi owocami nad głową dzika w namiętności do walki o człowieczeństwo wgryza się w światło dławi krwią mroku powiadają - głupiaa ona cierpliwie buduje swoisty świat rękoma przyjaciół dali podstawy sama wyzwolić się nie umiekuropatwa jednoskrzydła
aluna Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zagościłam ,przeczytałam ...dziekuje!beeeeeeee
złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie:):)
złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oby nas nie przerosła
złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i prawda, dziubasek za konstrukcje wsparcia :):):)
kasiaballou Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Co zajrzę, to zmiana, o pointach nie wspomnę - poczekam na stabilniejsze ukształtowanie.
Baba_Izba Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poddaję pod rozwagę wyboldowane, moje wrażenia po przeczytaniu: mniej słów - nie zaszkodzi, może pozostać ładny wiersz. To tylko moje subiektywne odczucie. Pozdrawiam - baba
allena Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oczywiście i przegadany dość mocno:) a.
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poddaję pod rozwagę wyboldowane, moje wrażenia po przeczytaniu: mniej słów - nie zaszkodzi, może pozostać ładny wiersz. To tylko moje subiektywne odczucie. Pozdrawiam - baba to pierwsze mądre słowa, z których mozna się nauczyć, bo łatwo mówić bee, nie podoba się lakoniczność takich wypowiedzi dowodzi o niedorosłosci komentujących albo o lekceważeniu a jeżeli się lekceważy, to jak mozna wymagać od innej lepszego traktowania? podziwiam cię babo że znalazłaś czas wytknięcie tego co złe ZDROWIA
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oczywiście i przegadany dość mocno:) a. baardzo konstyuktywna odpowiedz, :( kłaniam sie
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 pchło, skorzystam z rad pań obu, sękJU
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziw wuszko, jesteś nader wymagająca, ale może następnym 'razom'???? kłaniamsie
allena Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 jak się głośno czyta, wychodzi nam "grób dzika" tak jak drugie znaczenie:) Może być?:)
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. DOBRA JESTEŚ ;) a widzisz można pomóc :P:P:P
zak stanisława Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 kuropatwa ze złamanym skrzydłem, dziś ten ptak jest bardzo mało spotykany na naszych polach, szkoda, bo to smieszne ptaszki i bardzo dbają o swoje małe, male takie a jakie zaradne, czy to się też tyczy Pela-lki? i jeszcze jedno kuropatwy chronią się w krzewach tarniny porastającej brzegi pól, kłujące kolce tarniny, to doskonala obrona przed większym zwierzem, U ciebie Plka chowa się w krzewach, które wcale nie są ochroną dla niej, a wręcz przeeciwnie, kolce ją ranią, to w nich ukrywa swoje kalectwo? głupotę że jeszcze siedzi w tej tarninie? oj, sama sobie winna ta Twoja Plka, i na co liczy? na obcych? w siebie nie wierzy? to chore!chyba ze... no tak ... wtedy cały dom jest chory bardzo przygnębiające, bardzo
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 zbudziłaś moją ciekawość; jakie są trafienia? :)
Baba_Izba Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 "to pierwsze mądre słowa, z których mozna się nauczyć, bo łatwo mówić bee, nie podoba się lakoniczność takich wypowiedzi dowodzi o niedorosłosci komentujących albo o lekceważeniu a jeżeli się lekceważy, to jak mozna wymagać od innej lepszego traktowania? podziwiam cię babo że znalazłaś czas wytknięcie tego co złe ZDROWIA" -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Dzisiaj 15:33:58, napisał(a): złamane skrzydło Komentarzy: 42 ============================================================ ============================================================ Dziękuję, Skrzydełko, za życzenia zdrowia również. Ja jestem na Forum od zaledwie roku. Nie zawsze się znajduje czas, nie zawsze ma się dobrą kondycję i postrzeganie, z mojego doświadczenia wiem, że również nie zawsze się chce. Jeśli nawet masz czas, czytasz, piszesz któryś tam krytyczny koment, w najlepszej wierze, że pomagasz - a tu rum tum tum - krytykowany "odgryza" się, atakuje, uważa, że napisał arcydzieło. Po którymś razie - może się nie chcieć. Jedni lubią uwagi krytyczne dotyczące wiersza (jak Ty), chcą się czegoś nauczyć, inni uznają je za obrazę. Najłatwiej wszystkich chwalić, ale po co w takim razie to całe Forum? Czasem liczy się na inteligencję piszącego, myśli się, że krótka uwaga naprowadzi go na właściwy tor myślenia. Nie ma co się pieklić, w końcu wszyscy nawzajem pomagamy sobie jak umiemy. Nikt nic nie musi. Najwyżej chce. A jeśli lepszy ode mnie napisze krótko: "chała", to ja wiem, że zrobiłam gniota. Tulę uszy, zastanawiam się, co i czy można poprawić. Ale jak pochwali wiersz np. jakaś pani, której imienia nie chcę przywoływać, to się zastanawiam; kurcze, ale aż tak źle mi wyszło? Czasem można się pomylić, ocena, to tylko nasze subiektywne odczucia. Ja mam taką zasadę, która pomaga mi w życiu: nigdy nikomu nie przypisuję z góry złych intencji. Cieszę się bardzo, że ktoś cokolwiek zechciał wpisać, a ja czegoś się nauczyłam. Nie chcę ani Tobie czegoś wytykać, ani kogoś bronić. Stwierdzam tylko jak to jest w moim przypadku. Nie miej mi za złe, że tak się rozgadałam. Piszesz: "lakoniczność takich wypowiedzi dowodzi o niedorosłosci komentujących albo o lekceważeniu a jeżeli się lekceważy, to jak mozna wymagać od innej lepszego traktowania?" Myślę, że możesz tym sformuowaniem obrazić, skrzywdzić kogoś, nie masz racji. Nawet jak wydaje się, że ktoś lekceważy nas, nie wolno odpłacać tym samym. A tym bardziej wtedy, gdy ktoś ocenił źle Twój wiersz. A taka mądra to ja wcale nie jestem; przypadek, że Tobie napisałam w ten sposób. Ale wszystkim piszę - to co myślę. Jak pobędziesz tu dłużej, przekonasz się, ludzie są wspaniali, przyjacielscy, i różni - jak my wszyscy się różnimy. Mam przekonanie, że mnie rozumiesz. Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę sukcesów i radości, - baba
ireneusz paprocki Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 możesz mi powiedziec, co znaczy? ,,skrywa kalectwo zawierzenia" nie mogę pojać Pan!!!!!! pozdrawiam
allena Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 kuropatwa jednoskrzydła? mutant jakiś?:) a.
złamane skrzydło Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jeśli jej skrzydło oberwano, nie może taka być? czy przez jedno skrzydło umrze? dlatego siedzi w tych krzewach, bo uciekać nie umie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi