bezsenna81 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 tam gdzieś w dali wiatr niesie poszum wzgardzonych świąt zabrakło miejsca dla Ciebie nie szczere życzenia drżą tam gdzieś w dali głębokiej stoję ja sumienie dwoi się i troi zaczyna się bać ten co wszystkiego przestał się bać a tu tylko dźwięk tłuczonego szkła martwe od dawna lica rozświetla łza tam gdzieś w dali bezlitosnej grzmoty i strach nikt nie wspomni o Tobie nikt serdeczny nie ustanie w drzwiach tam gdzieś w dali Dzieciątko leży w żłobie nie znajdziesz miejsca dla Niego w sercu o żadnej porze a tu tylko dźwięk tłuczonego szkła martwe od dawna lica rozświetla łza nieme nieszczere święta okalają dom pusta stoi choinka nikt nie cieszy się nią
zak stanisława Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyboldowane do poprawki ale to moje zdanie,
bezsenna81 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyboldowane do poprawki ale to moje zdanie, a co Pani zdaniem w tych słowach nie pasuje,może Pani mi coś podpowie,każda ocena jest potrzebna pomaga wyeliminować błędy,dziękuję więc za wnikliwość i proszę o dokładniejszą odpowiedź to wiersz sprzed lat ale wpadł mi w ręce i chciałam się nim podzielić,pozdrawiam serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Wiersz nie w moim klimacie, zwroty typu :"tam gdzieś w dali bezlitosnej grzmoty i strach", "tam gdzieś w dali Dzieciątko leży w żłobie nie znajdziesz miejsca dla Niego w sercu o żadnej porze" - nie powodują u mnie wzruszeń estetycznych. Przeczytałam, pozdrawiam - baba
zak stanisława Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mówiąc szzcerze, to cały wiersz wart poprawek jeśli ci na nim zależy ale nie umiem doradzić, bo za mało czasu na przemyslenia:D pozdrawiam szczerze
bezsenna81 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mówiąc szzcerze, to cały wiersz wart poprawek jeśli ci na nim zależy ale nie umiem doradzić, bo za mało czasu na przemyslenia:D pozdrawiam szczerze chyba macie racje,dorzucę go do grona dawnych niewypałów,bo to co się kiedyś napisało trudno jest teraz poprawić lepiej wezmę się za nowe,dziękuję za uwagę,do następnego:)
zak stanisława Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba macie racje,dorzucę go do grona dawnych niewypałów,bo to co się kiedyś napisało trudno jest teraz poprawić lepiej wezmę się za nowe,dziękuję za uwagę,do następnego:) i masz rację, przemyśl go, a potem jak przeżyjesz- samo przyjdzie :(:)
Rekomendowane odpowiedzi