mały_dzielny_toster Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Pamiętacie taką starą bajkę, z 20 lat ma, "Piraci mrocznych wód"? Był taki wieeeeeeeelki statek z potworem pod pokładem, czarna maź w wodzie, księżniczka i ptak co wpierdzielał wciąż melony. Jak się tego bałam... Z 7 lat miałam jak mi to rodzice z wypożyczalni vhs przynosili. Ściągam sobie właśnie całą serię :D A w ogóle to jakieś bajki z dzieciństwa, które darzycie szczególnym sentymentem lub wstrętem? Ja się chowałam na japońskich klasykach - generał Daimos, Tygrysia Maska, Czarodziejka z Księżyca ;))
Tova_Brink Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Daimosa oglądałam z ojcem a Czarodziejka to była moja obsesja... trochę starsza byłam, to wpatrywałam się w Superpig :D oglądałam też Przybyszy z Matplanety - takie dwa ludki, Sigma i Pi, podróżowali statkiem kosmicznym i na Ziemi rozwiązywali zadania matematyczne oglądałam, bo się bardzo bałam tego komputera pokładowego... UWAGA SIGMA! UWAGA PI! jej, ten głos mnie autentycznie przerażał, bałam się, że mnie ten komputer zje ;/ PROSZĘ CZEKAĆ NA KOLEJNY ROZKAZ Z MATPLANETY! hehe :D :-]
amerrozzo Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tych japońskich to mile wspominam "Yatamana". Przed każda walką dobrzy bohaterowie losowali sześcienną kostką, którym robotem będą dzisiaj walczyć (to były roboty, prawda?). No ale tych bajek było rzecz jasna więcej, tyle że już nie pamiętam tytułów. W każdym razie to wszystko się oglądało na Polonii 1, razem z całym blokiem ;-) Aha, z takich młodzieżowych to niezłe było "Czy boisz się ciemności". I jeszcze jeden serial był w tych klimatach, ale tez już nie pamiętam nazwy. W każdym razie to takie młodzieżowe "Opowieści z krypty" ;-)
Tova_Brink Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, roboty, takie fajne miśki ;) czy oni znaleźli w końcu ten kamień Docuro? właśnie mi uświadomiłeś, amer, jak to wszystko wyglądało, naprawdę, nie miałam pojęcia jak tylko zdobędę lepszy sprzęt, pościągam sobie to na wspominki:P :-]
Gość Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Yataman i Dragon Ball, bezsprzecznie ;)))
adolf Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. GENERAŁ DAJMORS RULEZ :>>>>>> pamiętam , że w dzieciństwie oglądąłem to non stop, chyba cąłą serię znałem na pamieć ;>>> to pjapońce mi mózgg zlasowały ;> wiem, że potem oglądałem Dragon Balla codziennie 5 razy w tygodniu 2 odcinki dziennie przez... 1,5 roku :> adolf to twór japońskiej indoktrynacji przemycanej w anime i taniego patosu z gier komputerowychn i filmów :))) pozdr
adolf Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. NIEEEEEEEEE, jA DO TEJ PORY pamiętam muzykę zaczynającą tą bajkę ;P
Gość Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. NIEEEEEEEEE, jA DO TEJ PORY pamiętam muzykę zaczynającą tą bajkę ;P Bojaki!
adolf Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. NIEEEEEEEEE, jA DO TEJ PORY pamiętam muzykę zaczynającą tą bajkę ;P Bojaki! yataman...yataman ło żesz, najlepsze jest to, że jak ostatnio na youtube sobie dla jaj wpisałem to miałem wrażenie żek eidys to lepiej wyglądąło ;))) jeszcze był pizza koty, (czy jakoś tak) pokemony, :))
Gość Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bojaki! yataman...yataman ło żesz, najlepsze jest to, że jak ostatnio na youtube sobie dla jaj wpisałem to miałem wrażenie żek eidys to lepiej wyglądąło ;))) jeszcze był pizza koty, (czy jakoś tak) pokemony, :)) No i Gigi ;D Bo ja sobie właśnie wpisałem na youtubie "yattaman" i mi Gigi wyskoczył ;D
mały_dzielny_toster Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Heh... Superpig była świetna, i ta Królewna Śnieżka ^^ kojarzycie?
adolf Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystko kojarzę ^^ CHOĆ generął Daimos i DragonBall mi najbarfziej zostały w pamięci ;PP jeszcze byłyo takie ocś o czarodziejced na Poloni , wie ktoś co to?
Eliasz Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 zawsze byłem za Tygrysią maską i czekałem aż on ją zdejmie. co jeszcze? pamiętam jak moja starsza siostra zabrała mnie na film o bolku i lolku na dzikim zachodzie. były też gumisie i czekanie aż po wypiciu soku z gumijagód zaczną nie tylko skakać ale także bić Ogrów. Zorro - wielki autorytet Wodnik i Szuwarek - mieli śmieszne nogi, za mało pokazywali Rusałkę. i Jataman - i cała seria Mangi. tzn. tej wcześniejszej bo jak już byłem duży to grałem na dworze w piłkę nożną...
amerrozzo Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 A jak się nazywało anime, w którym przez większośc czasu grano w nogę? Były takie mecze, co kilka odcinków trwały. Pamiętacie?
mały_dzielny_toster Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Kapitan Tsubasa, tudzież Kapitan Jastrząb ;)
adolf Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :>>>> tośmy chyba wszyscy oglądali te ;hisotryczne; już bakji ;)
Eliasz Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja zawsze byłem za dwójką bliźniaków...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja zawsze byłem za dwójką bliźniaków... Bracia Taszibana ;];]
Ania_Kos Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Włóczykij - moja miłość...ohh :) do dziś mi nie przeszło ale ostatnio poznałam połowę nowej ( dla mnie, w ogóle starej) bajki - mały dzielny tosterze , powinnaś zgadnąć, jaką ;)
Jerzy Rybak Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Czarodziejska z księżyca to był najnudniejszy serial jaki kiedykolwiek widziałam, okropny. Moje ulubione to oczywiście Muminki (choć 1000 razy bardziej kocham książki) no i Było sobie życie. Generalnie całą serię "Było sobie..." powinno się puszczać dzieciom w szkołach zamiast beznadziejnych wykładów beznadziejnych nauczycieli.
Rekomendowane odpowiedzi