Henryk_Szulc Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Próbuje pustkę nazwać słowem Lecz nim owe słowo wypowiem Musze wydobyć z mrocznego dna Dusze, nim się pogrąży we śnie do cna Szalona to gra, człowiecze życie Spazm zamknięty w śmiertelnym bycie Sam dla siebie jest rozum niewolą A czarnej nocy, czarne chwile bolą Za szklistym spojrzeniem, w zrenic głębi Myśl ostatnia jeszcze się zazębi Przegryzie nic zszytych ran I obrócą się koła machiny zmian Ale czy aby to ma sens na pewno Czy dusza to nie już hebanowe drewno Nie wiem, czy z pustki nicość się rodzi Czy jedynie sen mnie śniąc się, zwodzi
moni mada Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Niesamowite! Z ciekawością sięgnę dalej :) pozdrawiam
Henryk_Szulc Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Ja oczekuje kolejnych Twoich wierszy. Jak na dobrego fana przystalo. Pozdrawiam i dziekuje za dobre slowo. ;o)
moni mada Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przy Twoich to zaczynam się zastanawiać ... i co ja robię tu... niezwykle "bawisz" się słowem, z taką lekkością, a jednocześnie podejmujesz trudne tematy, można czytać zapominając o oddechu... pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi