teresa943 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 gdzieś na obrzeżu miasta wśród wydeptanych trawników betonowy dom w oknach stęsknione szyby wypatrują drogi w niedoścignionej dali obłok przeznaczenia umyka poczekaj zabierz ze sobą pozwól chwycić skrzydeł unieś mnie w przestrzeń nieodgadnioną do niej jestem zdecydowany
kasiaballou Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu; w drugiej jest szlak, droga i dal - mam wrażenie, ze warto w tym miejscu coś zredukować/ zmodyfikować. Podobają mi się "stęsknione szyby". Obłok, skrzydła, przestrzeń - takie pospolite rekwizyty, ale klimat Twój i dobra pointa. Pozdrówki serdeczne :) kasia.
teresa943 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu; w drugiej jest szlak, droga i dal - mam wrażenie, ze warto w tym miejscu coś zredukować/ zmodyfikować. Podobają mi się "stęsknione szyby". Obłok, skrzydła, przestrzeń - takie pospolite rekwizyty, ale klimat Twój i dobra pointa. Pozdrówki serdeczne :) kasia. Kasiu! Masz rację. Dziękuję za zwrócenie uwagi na drugą... to jeszcze takie świeże, dzisiejsze i w trakcie...tworzenia... Serdecznie pozdrawiam :)))) -Krysia
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Bardzo fajny wiersz :) tak się odczówa twój klimat :)) przy czytaniu wyzwalają mi się obrazy, jakby ktoś siedział przy tej szybie (a może to właśnie z zewnątrz na nią patrzy) i widzi te wszystkie obrazy, które skłaniaja go do zamyslenia i refleksji :)) Bardzo mi się podoba :)) Serdecznie pozdrawiam... :)
teresa943 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że wczuwasz się w klimat tak intensywnie, że widzisz... Dziękuję. :)))) Pozdrawiam serdecznie.
Baba_Izba Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 tak, ten wiersz można również zobaczyć. Każdy może chwycić ten obłok, to napawa optymizmem. Serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I na tym obłoku wznieść się marzeniami wysoko, wzlecieć...do niej (do niego)... Grunt to nie stracić optymizmu:) Dziękuję. :)))) Garść serdeczności i uścisków przesyłam odwrotną pocztą -Krysia
Koval_ZNowin Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Nie wiadomo gdzie, ale jednak śmiało na tak. Gdyby tylko życie było tak proste pozdrawiam serdecznie:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Piękny, liryczny wiersz, jak zawsze u Tereski. Z przyjemnością się czyta i widzi obrazy jak zywe. Peel ma orzech do zgryzienia? :))) Serdecznie pozdrawiam Teresko:)))
teresa943 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życie nie jest proste, ale to nie znaczy, że nie trzeba się zmagać i zabiegać o szczęście:))) Cieplutkie pozdrówki na dobranoc :))))
teresa943 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbyszku! Miło, że dostrzegasz obrazy jak żywe i że przyjemnie :)) A peel? No tak, ale mam nadzieję, że zgryzie tego orzecha, jak co, to użyje dziadka do orzechów... hehe, on jest zaradny :)))) Dziękuję. :))) Serdecznie pozdrawiam. Dobranoc Zbyszku:)))))
Rekomendowane odpowiedzi