H.Lecter Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 poranne przydrożne liczenie lasu twój lewy mój prawy policzek sosnowy na pierwszą jesień tego dnia zasnąłem w ustach smak ciepła wsiadam w powrotny deszcz zielona herbata pachnie na wybojach
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 czytam myśli pourywane coraz szybciej już na bezdechu jesienny las zapadł w pamięć a w lesie tym uczuć gra echo i jeszcze czasem jak gdyby zda się na starym dębie zaćwierkał ptaszek :)) pozdrawiam Jacek
jacekdudek Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 nie rozumiem,skołowanym ni jak to sie nie ma do w.boczku i żeberek, chociaż! takie liczenie lasu z pełnym brzuchem taaaak, takie najedzenie to rozumiem. bo co mogę na temat wiersza, tylko pluszszsz
H.Lecter Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Jacku za odczytanie " myśli pourywanych " : ) Pozdrawiam serdecznie.
H.Lecter Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie znasz jeszcze, Jacku smaku dzika z kaszą gryczaną, owianego grzybem prawdziwym... A cierp, niegodziwy ; ) Liczenie lasu - zawsze na głodzie ! Kłaniam słowem... : )
H.Lecter Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, tak : - piękny obrazek - znajomość świata opisywanego - łatwo przyswajalna oprawa utworu - lekkość czytania to wszystko są parametry dyskwalifikujące wiersz... Nie ma się co zastanawiać : P, kosz albo kosz z klapą. Tymczasem.
Franka Zet Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Wiersz wypełniony zapachami: las, sosna, jesień, zielona herbata - pięknie się komponuje. Zrobiłbyś interes na perfumach, ale wierszy nie porzucaj. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaki dobry dzień, coś do zapamiętania na długo.
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Dla mnie to drzewa w lesie już zawsze będą podmiotem lirycznym w tym wierszu.
H.Lecter Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Interesu nie zrobiłbym na niczym, pewnie dlatego piszę ; )) Zasnąć - to zapamiętać... Dzięki, Fran. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Maćku. Pozdrawiam. twój lewy mój prawy policzek sosnowy : )
M._Krzywak Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Z czasem "usta" i "smak ciepła" odbija się czkawką. I to nie przez ten wiersz, a przez "nadużywaczy" poetyzmów. Ja na tak. Pozdrawiam.
Pancolek Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 wsiadam w powrotny deszcz To mi się tak podoba, że resztę widzę mgliście ;)
H.Lecter Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Stefanie. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Staram się używać ściśle według zaleceń " lekarza " ale grzeszne ciągoty, czasem silniejsze ; ) Dzięki, Michale.Pozdrawiam. : )
Ewa_K. Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 myśli nieuczesane tylko zmieniłabym tryb w tym fragmencie: na pierwszą jesień tego dnia zasnąłem w ustach smak ciepła
H.Lecter Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no.... chyba, że masz ochotę na dziurę w brzuchu (?) ;) No jasne, że mam... : ) Pierwsza zwrotka jest napisana tak, że za nią, chyba trafię do nieba... Spróbuj tylko zaprzeczyć ; ))) Dzięki. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zakładam, że owa mglistość, to łzy wzruszenia ; )) Deszcz kursuje na szczęście w obie strony... Dzięki, Pancolku. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro jest " wsiadam " to i " zasnąłem " - ma sens. Poprawiam. Dzięki, Ewo. Pozdrawiam serdecznie. Dawno cię nie było... : ))
Ewa_K. Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem codziennie, nawet jak mnie nie widzisz :) również pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi