Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Kracze wrona wystraszona w ucho gawronowi spójrz gawronie w tamtej stronie stoją mundurowi. Gawron zerka do lusterka nie słucha przestrogi wrona cwana, nie schwytana bierze za pas nogi. W ciszy lasu bez hałasu podeszli gawrona teraz w celi tak jak chcieli głupi gawron kona. Nie potrzeba umoralniać albowiem wiadomo, że panowie mundurowi to niechlubne ZOMO. Czy tak było nie mnie sądzić choć mam doświadczenie bowiem teczki mundurowych leżą w IPeeNie.
mały_dzielny_toster Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Aż nie wiem co napisać. Wiersz poprawny, choć treść... Mieszane mam uczucia. Pozdrawiam Chrupiąco.
Judyt Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 rytmicznie jest Henryku bez panałyku(początek jak z jakiejś bajki się zapowiadał) i nic więcej nie napiszę bo śniadania chce mi się :P :)ciepłoniaście
Almare Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 -witam , Panie Henryku. -wiersz: a gdyby Pan poszedł w zupełny absurd? np.: w pewnym kraju zwanym Gnomo, szarogęsił się ptak Zomo, z żoną (dziś spodloną).Jak wiadomo, nazywaną w skrócie wroną. -Tamte czasy były straszne, i absurdalne; dziś jest równie absurdalnie ale nie strasznie...komicznie. Może więc warto w takim absurdzie zapisać tamte czasy. Krótko mówiąc: absurd do kwadratu lub do ntej- potęgi. -pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Poczucie humoru to wiza do raju na Ziemi - latwiej i weselej przetrwać - Pan potrafi się śmiać, podoba mi się. Pozdrówki :) kasia.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Absurd przecież jest sam w sobie beztalencie a coś skrobie lecz nie piszę dla pochwały stąd te brednie i banały Pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W uczuciach tak jak w szklance wywołać można burze mieszając jak popadnie te małe i te duże, mniej ważne i błahostki i przedawnione sprawy i ja tak właśnie czynię wyłącznie dla zabawy. Pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spojrzałem na godzinę - dziesiąta zero cztery i jeszcze bez śniadania to co jest do cholery? Pospało się za długo czy kuchnia za daleko ktoś wrąbał twe śniadanie czy wykipiało mleko? Pozdrawiam serdecznie
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chciała duszyczka do raju, chciała nawet w kolejce swoje odstała i cóż jej z tego skoro nieboże przez bramę raju przeleźć nie może bo gdy na ziemi potężne bary były oznaką męstwa i wiary w to co załatwią szerokie plecy tutaj przygasły jak płomień świecy albowiem furtka była wąziutka jakby zrobiona dla krasnoludka więc ciało z duszą na ziemię spadło ażeby schudnąć i zgubić sadło. Pozdrawiam serdecznie
Judyt Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spojrzałem na godzinę - dziesiąta zero cztery i jeszcze bez śniadania to co jest do cholery? Pospało się za długo czy kuchnia za daleko ktoś wrąbał twe śniadanie czy wykipiało mleko? Pozdrawiam serdecznie ja nie rymować bo zwariować;) i to i owo zapomniałam mleko gdy kipi to zabawa w ryki? serdecznie również
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spojrzałem na godzinę - dziesiąta zero cztery i jeszcze bez śniadania to co jest do cholery? Pospało się za długo czy kuchnia za daleko ktoś wrąbał twe śniadanie czy wykipiało mleko? Pozdrawiam serdecznie ja nie rymować bo zwariować;) i to i owo zapomniałam mleko gdy kipi to zabawa w ryki? serdecznie również Może być wariat lub opętany lub rzec oględniej, że nawiedzony bo lubię słowa układać w rymy i pleść trzy po trzy czyli androny. A to że czasem wykipi mleko zdarza się przecież niejednej pani gorzej jest wylać dziecko z kąpielą bo zaraz kościół cię za to zgani. Ogólnie w życiu trzeba uważać bo zło i licho czai się wszędzie lub przyjąć sobie taką maksymę - a co tam, przecież jakoś to będzie! Pozdrawiam serdecznie
Judyt Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja nie rymować bo zwariować;) i to i owo zapomniałam mleko gdy kipi to zabawa w ryki? serdecznie również Może być wariat lub opętany lub rzec oględniej, że nawiedzony bo lubię słowa układać w rymy i pleść trzy po trzy czyli androny. A to że czasem wykipi mleko zdarza się przecież niejednej pani gorzej jest wylać dziecko z kąpielą bo zaraz kościół cię za to zgani. Ogólnie w życiu trzeba uważać bo zło i licho czai się wszędzie lub przyjąć sobie taką maksymę - a co tam, przecież jakoś to będzie! Pozdrawiam serdecznie no nieźle Ci to idzie, pozdr. serdecznie :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Dziękuję za pochwałę uskrzydla lecz i łechce i choć ja nie chcę pisać to moje ego zechce bo jakże by inaczej gdy duma połechtana, w efekcie druga zwrotka została napisana. Idąc tym tropem dalej a można nieskończenie lecz wybacz, muszę kończyć ogarnia mnie zmęczenie a na to nie ma silnych gdy senność z nóg przewraca lecz po króciutkiej drzemce masz werwę a nie kaca. Pozwól, że się oddalę i z głową na podusi legnę by zażyć drzemki bo mnie morfeusz kusi i w jego to ramionach poszukam ukojenia lecz przed tym tradycyjnie bay bay, pa, dowidzenia. Pozdrawiam serdecznie
Judyt Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ostattkim tchu kiedym jestem na tej zielniastej:) ciepłoniaście
Rekomendowane odpowiedzi