Baba_Izba Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 chciałam zatrzymać wiatr odleciał z włosów gdy szron je pobielił chciałam zatrzymać czas przekwitły wrzosy kolejnych jesieni odkąd przyszła ona przez nockę do rana figle migle pod pierzyną już ze mną została
Judyt Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 przekwitły wrzosy kolejnych jesieni bezczas Babo :)ciepłoniaście
teresa943 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 odkąd przyszła miłość przez nockę do rana figle migle pod pierzyną już ze mną została Pamiętam z warsztatu. Podba mi się prostota tego wiersza... budzi refleksje... Podoba się. :))) Serdecznie pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 dwie pierwsze strofy - owszem, ale następnej mówię zdecydowane nie. psuje mi klimat :) pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, uściski - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem o co Ci biega; było lirycznie, a kończy się fizycznie. Troszkę z innej bajki. Drugi raz Warsztacie, bo mi było szkoda wrzosów. Tak wyszło, ale i takie jest życie. Dziękuję za przeczytanie i opinię. Serdeczności - baba
M._Krzywak Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Wiatr od razu nasunął mi ten "czas". Ściganie wiatru, zatrzymywanie go to odesłanie właśnie do lat szczenięcych. Siwy włos jak najbardziej pasuje (zresztą często śpiewam taki dwuwers KSU: " siwy włos ty już nie miej złudzeń" ;) Druga strofa jest jakby uzupełnieniem pierwszej (przyroda, niech będzie symboliczna, chociaż ta przecież odżywa i mam wrażenie, że tak należy czytać puente, gdzie w tym wypadku "wiosną" jest "miłość". No i puenta - zadziorna, radosna (nie mylić z grupą Cherubinów;) a przez to przekazująca dużo. Reasumując - bardzo dobry warsztat, dobry tekst (ciekawe jaki byłby efekt zamiany "miłość" na bardziej domyślny - "ona"?) i podoba się :) Pozdrawiam.
mały_dzielny_toster Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Bardzo mi się podoba. Ostatnia strofa najbardziej, lubię teksty z przymrużeniem oka :)) Chrupiące pozdrowienia ;]
Waldemar Talar Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Już w warsztacie chwaliłem ten wiersz , wiec teraz jeszcze bardziej chętnie to robię miła Babo. miłego wieczoru zyczę
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 z poślizgiem do uśmiechu nadzieja uszanowanie /
Baba_Izba Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawiałam nad synonimami miłości, a nie wpadłam na "ona". Proste rozwiązania są najtrudniejsze. Mnie b.podoba się ta propozycja i ją kupuję. Dziękuję za okazane zainteresowanie wierszydełkiem i obszerny komentarz. śerdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie to, że lubisz i że w ogóle ... Chrupiące pozdrowienia są bardzo smakowite, oddaję serdeczności z cmokiem - baba
Baba_Izba Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie, wieczór faktycznie miałam miły - wiem komu to zawdzięczam. Miło mi zawsze Ciebie gościć, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie i słowa. Uśmiecham się jak najpiękniej umiem i przesyłam wraz z nadzieją - baba
Baba_Izba Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Erotyk, to będzie - jak nadejdą upały! Dziękuję za przeczytanie i komentarz, serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi