@Dagna
twój komentarz to nie krytyka – to egzaltowany bełkot podszyty własnymi frustracjami.
Zarzucasz autorce „utracenie godności”, podczas gdy jedyne, co tu naprawdę ją traci, to ton twojej wypowiedzi – nadęty, histeryczny i pełen projekcji.
Sztuka nie potrzebuje twojej zgody, by istnieć. A odwaga nie jest „patologią” – to coś, czego tobie, sądząc po tej tyradzie, brakuje najbardziej.
Jeśli ktoś tu przeprowadza lobotomię, to ty – własnemu rozsądkowi.
I nawet nie ośmielaj się w jakikolwiek sposób porównywać z Autorką, bo nie da się kogoś pięknego duszą, porównać z deską sedesową.
Spadaj.
Tak? A proszę bardzo: jest temat, więc: proszę ten temat rozwinąć i zakończyć dosadnym tematem - temat, teraz: proszę mi powiedzieć - o czym pani myśli?
Łukasz Jasiński
@Robert Witold Gorzkowski
I niech pan, panie Robercie, nie używa na początku - ja - w polszczyźnie tego nie robimy, a jakaś tam Dorota Nieznalska nie jest Polką - to Izraelitka i zaraz pewnie zostanę tak zwanym anty-semitą i będzie jęczenie o tak zwanej wrażliwości i tutaj dochodzimy do genotypu kulturalnego - dla Polaków hipokryzja, dualizm psychofizyczny i dogmat holokaustianizmu są całkowicie obce, tak przy okazji: w tym miesiącu napisałem tylko trzy teksty - dziś opublikowałem prozę poetycką pod tytułem - "Z mitologii greckiej" - w komentarzu pod wyżej wymienioną prozą poetycką opublikowałem artystyczne zdjęcie, póki co - mam około trzysta czytań.
Łukasz Jasiński
@Łukasz Jasiński ja myślę że wiersz spełnił swoje zadanie nikt nie przejdzie obok niego obojętnie, a chyba o to chodzi w sztuce. Wielu artystów świadomie prowokuje używając kontrowersyjnych środków wyrazu. Skrajny przykład Dorota Nieznalska.
@Robert Witold Gorzkowski
I raczej to jest rywalizacja dwóch płci: obie płcie stosują kompletnie inne metody, mimo wszystko - płeć brzydka ma zasady honorowe, płeć ładna - nie - stosuje intrygi i w tej sytuacji płeć brzydka jest na przegranej pozycji.
Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi