Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 [Madryt gdzieś w południowym zakątku plaza mayor od trzystu lat nie ma tu już inkwizytorów] która godzina senor, a może jaki czas? pytam w przerwie od powolnego umierania skąd ta powaga w głosie. chodzi tylko o wskazówki zestaw liczbowy dający poczucie cząstki dnia cerveza? jasne, tylko czy na to pora. do jednego nawet nie siadam. cóż, polskość mi tętni od czterech wzwyż Madryt jest zbyt upalny na przemijanie, kiedy odchodzę z każdą kreską – powyżej trzydziestu stopni krople potu wyruszają z czoła w jedno sekundowym odstępie zatrzymują się na medaliku z sercem Chrystusa powlekanym srebrnym cierniem, kupionym na bazarze w Toledo. dalej już nie ma nic poza legendą matki jak wychowują swoich synów na potężnych macho troski upychają po kieszeniach a czasem gotują je na wolnym ogniu razem z paellą zalewając mętnym, piwnicznym winem !Iberia tiene diferente tiempo!
gracjana Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 z przyjemnoscia przeczytalam (-: pozdr. G
Messalin_Nagietka Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 co ma tu inkwizycja do zegarka i cząstki czasu? o czym rozprawiają bywalcy tekstu? może o kawie jak w brazylijskim serialu, myslę, że powinieneś dobracować wątek poetycki MN
Jerzy Rybak Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Nie mógł Pan skopiować odwróconych znaków i akcentów z netu?
Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mogłem...
Gość Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 A ja zawsze z przyjemnością zaglądam do Pana Rafała, bo mam wrażenie, że jego poezja jest nieusystematyzowana, ale można wygrzebać z niej dużo naprawdę ciekawych momentów. W tym przypadku jest podobnie ;)) Pozdrawiam
Rachel_Grass Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 dwa pierwsze wersy to arcydzieło :)
Fagot Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Trochę w tym wszystkim chaosu, niektóre elementy jakby były z innego kompletu puzzli, niemniej ogólne wrażenie jest pozytywne po lekturze ciekawego tekstu. Madryt to naprawdę fascynujące miejsce. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi