Marta Mil Opublikowano 22 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Zastanawiam się , skąd te świata podziały, te oczy co widziały -i te, co nigdy nie patrzały, te co nie cierpiały i te co męki znoszą... tam... wędruje śmierć ze swą kosą... i ścina niemowlęciom głowy, odbiera matkom ukochane dzieci, te nieczęsto chodzą do szkoły, chowając się w nędzy i biedzie nie mają się czym przyodziać, od chorób uwolnić nie mogą, dlaczego właśnie ONE muszą iść taką drogą? nie mają pożywienia, nikt nie da pocieszenia i umierają z głodu.... co zawdzięczają Bogu? Czy TY nie widzisz Panie, jak te dziateczki proszą, by wreszcie z tego lądu odeszła ta śmierć ... z kosą...?!
Dawid D. Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 po co tak przeciągasz? Krótko i na temat powinno byc. Jak chcesz pisac nowego PT, to co innego, ale daj znaka, że to któraś z części Twojej powieści. Tak na marginesie, to śmierc widzę tylko z kosą, dlatego ten tytuł odpada. Przeredaguj go usuń cos i będzie perełka.
Marta Mil Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 tutaj akurat nie chodzi mi o perełkę, to moje i myślę, iż niejedyne spostrzeżenie o świecie chciałabym, by dotarło do ludzi, bo wierzyć mi się nie chce, aby nie było możliwości pomocy właśnie tam, w czasach, gdy Europa Azja i Stany wydają tyle funduszy na zbrojenia, loty w kosmos itp. nie mam pojęcia dlaczego nie można pomóc tam na większą skalę.......... a to przecież, nie kosztowało by ludzkości zbyt wiele, chcemy zawojować wszechświat, ale dlaczego nie udzielimy pomocy, tym którzy potrzebują jej na Ziemi? nie mogę tego zrozumieć, jestem szarym człowiekiem, ale dlaczego Ci najwięksi nie mogą z tym nic zrobić, ten wiersz nie ma być perłą......... to przesłanie, które pewnie jak wiele innych może nie zostać wysłuchane za opinie dziękuję, a co do przeciągania to nie wiem jak w jednym słowie można określić biedę, nędze, ubóstwo, głód, śmierć....nie wiem,wiem na pewno, że dla Nich to się przeciąga w nieskończone, chciałabym, aby było zakończone
Grzegorz_Kulesza Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Marta Mil tutaj coś więcej wiadomo na ten temat: www.pah.org.pl
Marta Mil Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 myślę, że pora aby każdy coś od siebie dał
Dawid D. Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Ja Ciebie nie atakowałem tylko komentowałem wiersz. Nie musisz zgadzać się z moim słowem, ale nie wypada rzucać się żywcem i obierać ze skóry. Ten wiersz jest slaby, bardzo słaby i tyle. Twoje tłumaczenie, że targały Tobą uczucia Matki Teresy z Kalkuty, mnie nie ruszają. Wiersz ma się bronić sam, bez zbędnych achów echów autora, jeśli się podoba, to nawet dwa wersy się obronią. Pisząc perełka, miałem na myśli, że to może być, dobry wiersz, bo tam jest materiał rokujący na dobry utwór. Czy w jednym słowie można ogarnąć wszystko, tak można, takie słowo, to – Armagedon. Pisz, pisz i jeszcze raz pisz ale czytaj to co piszesz
Marta Mil Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 nie przeszkadza mi to,że wyrażasz swoją opinię tylko w jaki sposób ją wyrażasz widzę, że poskradałeś wszystkie rozumy... nie życzę Ci tego na przyszłość
Marta Mil Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 dla poety to śmierć
Rekomendowane odpowiedzi