M._Krzywak Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 kojarzysz to pierwszy pocałunek w mokrej bramie języki bardziej natchnione niż patrol oni przeszli – my zostaliśmy dalej już tylko wystawy szczerzą się urzędy kobiety i biustonosze ich mężowie i dzieci kojarzysz to zamek - potem koncert potem odpięty zamek potem my oblani potem lato komary pierwszy ruch i pierwsza zdrada wino w butelce wreszcie szczęśliwy koniec zostaliśmy sami nudny film i nudne podchody nudni sąsiedzi ktoś dostał w trąbę suki sygnały i wreszcie doszliśmy do siebie
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 ten i poprzedni napisane podobnym tonem, podoba mi się zdrówko Jimmy
Baba_Izba Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 mnie też!Dobrze, obrazowo uchwycone! Podoba mi się. Nie wiem czemu - troszkę mnie "gniecie", to połączenie :"suki sygnały". Wiem o co chodzi, znaczeniowo dobrze, tylko coś z dźwiękiem, ale może się uleży! Serdecznie pozdrawiam- - baba
Hania K. Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Jak kolega doda jedno na "ch" i jedno na "k", to znowu sukces gwarantowany!
Magda_Tara Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Haaaniu......????!!!!
kasiaballou Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Jeśli jesteśmy przy skojarzeniach; wspomnienia randek w stanie wojennym; godzina milicyjna, patrole kontra drżące uczucie w cieniu bramy, tuż po dwudziestej drugiej - (pewnie poniosła mnie wyobraźnia) Zakazana miłość, a może tylko niedojrzała, bojaźliwa, chroniona przed światem, jednak spełniona, z siłą przebicia, wbrew otaczającej rzeczywistości - taka pierwsza(?) Kochać zawsze i wszędzie, ignorując przeciwności. Kręta droga do stabilizacji - może nawet rutyny, która z czasem staje się częścią składową koegzystencji. Podoba mi się ten wiersz, wieloznaczny interpretacyjnie. Pozdrówki :) kasia.
adam sosna Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 pamięć to przekleństwo czy błogosławieństwo? :) bardzo
JacekSojan Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 wiersz prostolinijny; ale wydaje się tylko notką, zapisem chwili, co spłaszcza, trywializuje moment, o którym mowa; brakuje mi jakiejś paraboli, odniesienia czasowego, jakiejś transcedencji; ty tak masz - tu i teraz... pozdrawiam! J.S
myślątko Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 chciałoby się rzec: to były czasy ale dlaczemu u ciebie ten nerw jest zawsze na wierzchu?
Rekomendowane odpowiedzi