Michal Mis Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Chmurne dni omotały kalendarze poplątaną pajęczyną niby - gry szaro - czarnych kolorów i zdarzeń, smutnym deszczem wypluły łzy na czerń ziemi naszych marzeń i swą dłonią tak wulgarną klęską wszystkich wspólnych dni rozproszyły kłótni hardość pośród domostw spójny byt. Trawy pijąc rosy rozhuśtały się posępnie, szatan tańczył w każdej kępie, zapłakałem,oszalałem,roztrwoniłem każdą łzę - barocco perłę, Sny zginęł wśród powodzi grzesznych myśli i pamiątek z których każda to już koniec...... i początek. Wynurzyłem się z czeluści, dziko szumiał wielki strumień naszą wspólną skargą sumień i ujrzałem Twe odbicie w gładkim wody lustrze - jakby anioł ale roztańczona tak rozpustnie że - myślałem - z nieba huknie i roztrzaska te obrazy poukłada je w fragmenty by odrzucić precz,w odmęty; Nie huknęlo,nie strzazkało; Jednak anioł,jednak anioł! Ty odeszłaś - uśmiech został odciśnięty w jasny błękit Nie wróciłaś - zapomiałaś ..... lecz zostałaś tutaj właśnie,już na zawsze!
Bea.2u Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Co tu komentować, piękny wiersz. Lubię, kiedy piszesz na poważnie. :) "dziko szumiał wielki strumień naszą wspólną skargą sumień" "Trawy pijąc rosy rozhuśtały się posępnie, szatan tańczył w każdej kępie, zapłakałem,oszalałem,roztrwoniłem każdą łzę - barocco perłę," Po prostu czarujesz słowem. Może zaczarujesz swojego roztańczonego Anioła! :) /bea
Rekomendowane odpowiedzi