M._Krzywak Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 pomiędzy nami wieje wiatr nie ma miasta tam gdzie są ludzie przechodzą znikam pomiędzy półkami zamieniam się w koszerną wędlinę nie znam się na rasach na rysach tym bardziej na karoserii – przeklęty kot wszyscy mamy gęby upychamy je w szeregi pochwał gęby są podobne do siebie jak wersy stworzyłem człowieka nazywają mnie: Bóg
BARBARA_JANAS Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Gombrowicz byłby zadowolony jak ja. Pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 w zakończeniu coś bym zmieniła....na pewno do poprawek , ale niezły moim zdaniem:)
adam sosna Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 karoserie stworzył człowiek - przeklęte człowiek stworzył karoserie - przeklęty Bóg stworzył kobietę - niektórzy mężczyźni chwalą kij wie, jak było :):):) ps "nie ma miasta tam gdzie są ludzie przechodzą" bym nie ma miast tam gdzie są ludzie przechodzą z szacunkiem
Marlett Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Michał! Wiersz nie musi mieć tytułu, ale ja mam; '' hala cha ha'', ewent; ''hala cha ha!'' Słońca.
adolf Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 To bym zostawił, bo dobre: wszyscy mamy gęby upychamy je w szeregi pochwał gęby są podobne do siebie jak wersy stworzyłem człowieka nazywają mnie: Bóg poczatek też niezły, chociaż, co byś powiedział na moją propozycje: pomiędzy nami wieje wiatr nie ma miast gdzie są ludzie przechodzą pomiędzy półkami znikam zamieniam się w koszerną wędlinę nie znam się na rasach na rysach tym bardziej na karoserii
lubię latawce Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 wszyscy mamy gęby upychamy je w szeregi pochwał gęby są podobne do siebie jak wersy to jest super, i pierwsza strofa też bardzo dobra. druga zwrota to mi raczej maślankę przypomina, i puenta taka trochę byle jaka; nie powala Mister :P /chociaż: nie znam się na rasach na rysach tym bardziej stworzyłem człowieka nazywają mnie: Bóg - to ma się ku sobie sensownie :) /chociaż paradoksalnie ;P pozdrawiam, angelika.
Bernadetta1 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak pani Hania mówi że dno,to dobry znak dla wiersza;):):):)...pozdr.
Pancolek Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się z Wuszką. Dwie strofy jakby za bardzo odrębne. Pierwsza mi się bardziej podoba ;) Pancuś
kasiaballou Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 "(...)kij wie, czy dobry" Wiem jedno; podoba mi się ten wiersz, ciekawy pomysł z perspektywy skrupułów i dylematów jakże ludzkiego Najwyższego - awangarda impresjonizmu poetyckiego. Gęby, rasy - rysy; tyle wieloznaczności, a jednocześnie wymownej predyspozycji wszechpostaw. Pozdrówki:) kasia.
M._Krzywak Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Dziękuje bardzo. Właśnie skończyłem maraton w pracy (4 dni na full), nie mam teraz sił się rozejrzeć, ale jak tylko znajdę chwilkę wolną, będę dziękował (wylewnie).
zak stanisława Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam cieplo
allena Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 gęby, może nie tak podobne do siebie; bardziej to, że mają identyczne zadanie do spełnienia muszą jeść, żeby żyć:) a.
Rekomendowane odpowiedzi