jasna Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 alejka we mgle tylko przy latarni znajoma ławka
Katarzyna Bielińska Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ładne haiku Madziu. Zastanawiam się tylko, czy słowo "znajoma" jest tu konieczne... alejka we mgle ławka tylko przy latarni Buziaki, Kasia
Jimmy_Jordan Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 dobre to haiku, takie lubię najbardziej, choć większą metaforykę musiałabyś dopiero wyjaśnić ;) gęste mgły w parku nie ma ławek zdrówko jimmy
Wątpliwy Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Jest klimat w tym co piszesz:-) b-r-a-v-o
jasna Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu, "Znajoma" jest niezbędna, gdy reszta we mgle. Dzięki :-) Bardzo chętnie :-)) tylko mnie zaproś do parku. Dziękuję :-) Pozdrawiam Komentujących, jasna :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się "pamięć dotyku", bo zwykle pamięć jest nieprecyzyjna, czy raczej traktowana powierzchownie. Zamiast rozpisywać się, jak widzę Twój obrazek, mała... wariacja :) alejka we mgle - tylko nasza ławka na swoim miejscu Taka mgła, że ledwie widać. Tylko jedna ławka w parku ciągle jest na swoim miejscu - dotyk (Jego dłoni) zapamiętał ją (w Niej) na zawsze: alejka we mgle ławka przy latarni w pamięci dłoni Wyszedł mglisty miszmasz: alejka we mgle, latarnia i ławka w pamięci, którą Jego dłoń... Ale (jest też) grunt, że wiem, o co Ci chodziło (po głowie) i podoba mi się to :) Pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alejka we mgle tylko przy latarni wolna ławeczka zmysłowy obrazek więc wyobraźnia prowokuje; co ty na to Jasna.
jasna Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się "pamięć dotyku", bo zwykle pamięć jest nieprecyzyjna, czy raczej traktowana powierzchownie. Zamiast rozpisywać się, jak widzę Twój obrazek, mała... wariacja :) alejka we mgle - tylko nasza ławka na swoim miejscu Tyle razy siadaliśmy na tej ławeczce, że i nawet drogę do niej pamiętamy. Bardzo mi się podoba Twoja wariacja. Cieszę się, że nie przestraszyłeś się tajemniczych (zamglonych) innych części parku i odnalazłeś/zobaczyłeś naszą (znajomą) ławkę. Dzięki :-))
jasna Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alejka we mgle tylko przy latarni wolna ławeczka zmysłowy obrazek więc wyobraźnia prowokuje; co ty na to Jasna. Waldku jest ok. :-) We mgle pozostałe ławki mogą wydawać się zajęte, zwłaszcza gdy padają na nie dziwaczne cienie zarośli lub drzew. Dziękuję i pozdrawiam, jasna :-))
Ania_Ostrowska Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alejka we mgle na ławce samo światło latarni :) Ania
jasna Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alejka we mgle na ławce samo światło latarni :) Ania Fajnie Aniu :-), ale chyba lepiej "na ławce tylko"? zamiast "samo". Cieszę się, że zainspirowałam. Dziękuję. :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alejka we mgle na ławce samo światło latarni :) Ania Fajnie Aniu :-), ale chyba lepiej "na ławce tylko"? zamiast "samo". Matko, co za wnikliwość, jakaż naukowa precyzja! Ech, popłynąć by, pohulać, jeszcze raz skrzydełka rozbrzęczeć: kolejna jesień na naszej ławce mucha nie siada A co? Po czasie wspomnienia są tylko piękne :)
Ania_Ostrowska Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Jasna - oczywiście pomyślałam o tym - w wersji fonetycznej jest OK ale zapisane wydało mi się okropnie sztuczne. Natomiast "samo" ma zabarwienie bardzie emocjonalne - bo kojarzy mi się z zasmuceniem bezowocnego oczekiwania na kogoś. To ja dziękuję :)
jasna Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co? Świeżo malowana? :-)) Aha. Jeśli tak, to nie ma sprawy. :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co? Świeżo malowana? :-)) Zimko. Schowała się latu do ostatniego suchego kalosza :) Ale ucieknie, jeszcze ucieknie, niech no tylko zrobi się cieplej: jesienne słońce - pierwsza pajęcza nitka w zimnych żeberkach
Rekomendowane odpowiedzi