adolf Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Bunkier Chrystusa Utknął w źrenicy stopami spychając ziemię w dół, kiedy d-r-eszcz po nieba kręgach spływał strumieniem włókienka z-Węża-jąc pół-Serca, które człek miażdżył w obcęgach krzyża, co pleśniał, mchem, zieloną rzęsą Łapiącą chciwie złote głoski słońca W wątrobę szarą, w niej s-kulonych mieląc Wojów Z ołowiu w tory, gdy historia W okrzykach lauru zechce z Nim wyjechać Z pod-ziemi w nad-nią, w domy bez-ścianowe, Z Ludźmi-bez-ludzi, w krainy, gdzie nie ma tych drzew glinianych, co w niebieskich glebach skrywają niebo i chcą bić się z Bogiem - by Bóg ponownie prze-żył tak człowieka.
adam sosna Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 niezbyt pojmuję użycie dużych liter i przecinków ale to pewnie moje słabe pojęcie
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 sam już nie wiem. Szczerze, nawet nie wiem, czy to dobre, czy złe. kretynizm i awangarda... /nie o poezjia.org,/ ci wszyscy "poeci" - ale tak obrzydliwie bije od nich subiektywizmem, że aż strach im ufać - bo może to tylko karierowicze którzy chcą sie przyssać d otrendu ...e hhh /nie o was ;)/
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam z tym jeszcze problem :( ale się wyrobię :) dzięki zawglad, a jak całość? pozdr.
adam sosna Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 mnie nie razi jest naturalne dobrze mi się czyta
Boskie Kalosze Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przede wszystkim muszę pochwalić Cię za bezpardonową i jak widać skuteczną walkę z bykami. Forma też o niebo (trzymając się tematu) lepsza. I najważniejsze... tylko 14 wersów! :) Niepotrzebnie starasz się powiedzieć więcej niż potrzeba, stąd ten deszcz z wstawionym pośrodku r, wąż (hydrauliczny, skoro o deszczu?;)) w przewężeniach, żyły w przeżył. A tak w ogóle zrób z tego erotyk, tylko w ten sposób możesz przekonać Hanię do siebie. Coś w tym rodzaju (tercyny? tercyny dostanie dopiero po ślubie :)) Oj, maluśki, maluśki... gdy spychając ziemię w dół oczy ukrwił w widnokręgach. Deszcz ciało oplótł, jeszcze je zwężając: maluśki, maluśki w śmierci obcęgach. Jam zaraz obok pisał wiersz kochanej, obiecałem kupić nową sukienkę - maluśki malu... aż go nie widziałem, a on do końca widział, że... mam serce.
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heheh zawsze lepsze mniej kiczu niż więcej :) może i to racja. może chcąc uciec przed zarzucanym mi banałem, zacząłem zamiast opracować niebanalną treść, od zwykłej adolfowej-treści, tuningowanej przez te myślniki :) no wiesz Boski, sam mówiłem, że każdy interpretuje jak chce. Więc nie mogę nic powiedzieć, mimo,że wychodzi, że Chrystus wężem polewa ziemia... no, a co w tym złego ;DD Hmmm, dobra myśl, chociaż mimo, że zbijasz się, fajnie wyszła ci druga strofa Jam zaraz obok pisał wiersz kochanej, obiecałem kupić nową sukienkę - maluśki malu... aż go nie widziałem, a on do końca widział, że... mam serce. fajna ;) pozdr. i dzięki za wgląd
H.Lecter Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Z Ludźmi-bez-ludzi, w krainy, gdzie nie ma tych drzew glinianych, co w niebieskich glebach skrywają niebo i chcą bić się z Bogiem - by Bóg ponownie prze-żył tak człowieka. Ech, Adolfie - te twoje " efekty specjalne "... Tylko tyle ale może nie trzeba więcej : )) Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 nie za mocno zawirowałeś? MN
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sam już nie wiem drogi Messo :D wszystko mi się plącze, chciałem być bardziej współczesny, połączyć współczesnych neoklasykó zm oim romantyzmem, a przy tym uciec od zarzutu, że ejst wtórny i nie pomysłowy -- pisałem 1,5 godizny i chybazbyt przekombinowążłem :( pozdr.
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wgląd, może i racja, że te moje "efekty" czynią wiersz taki strasznie bęłkotwliy, postaram się go wygładzić :D pozdr.
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wgląd, może i racja, że te moje "efekty" czynią wiersz taki strasznie bęłkotwliy, postaram się go wygładzić :D pozdr.
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż tak źle z wierszem :DDD zbijam się ,dzięki zxa wgląd i koment ;D
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakby nei patrzeć to nei to samo
styks Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 walnę Ci plusa jeszcze mogę pooooooooooooozdrawia
Hania K. Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Za to mieszanie, podburzanie, zmienianie osobowości, oszustwa, chciwość na pochwały zrywam koleżeństwo. Tak się nie robi, żeby komuś ciągle wmawiać jakieś obłędy. Wiersz jest beznadziejny.
adolf Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmmm :)))) a styksowi się podoba :DDDDDDDD heheheh czyli komuś podszedł... a szczerze - a kto mówi że jest dobry :DDDD ?? pozdr.
Ona_Kot Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 te myślniki to zabieg zupełnie zbyteczny i nie ratujący kompletnie utworu, który jest kiepski :) i pretensjonalny, łącznie z tytułem.
Rekomendowane odpowiedzi