Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minusować! Minusować!
Jeden przez drugiego krzyczy
Jak wataha głodnych wilków
Z innym zdaniem się nie liczy.

Krwawe ślepia wiersz czytają
Palce tylko świerzbią stado
- Ten Poeta się wyłamał
Więc go minusować śmiało!!!

Nic, że geniusz, my zazdrośni
W własnym kłębie zatopieni
Wściekli, łasi na pochwały
My Poeci marnej chwały.

Na nic prośby, na nic talent
Gdy wilkowi się podłoży
On krwią żyje biednych istot
I się na krytykę droży.

Minusowcy, wy przeklęci
Kiedy wojna was tak nęci
Nie poeci, tylko wilki
Co nie poczekacie chwilki.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

bardzo mi do śmiechu i przez to jest prawdziwie, wręcz dotkliwie bolesny. Pani poezja dociera do trzewi :)

p.s. poważnie proponuję szybki kurs logiki. przydaje się w utrzymaniu sensu w trakcie dłuższej wypowiedzi.
a, z krytyką chwilkę poczekałem
Opublikowano

Jimmy Jordan

kolego, te żarty są niesmieszne, jak już chcecie sobie żartować to idźcie sobie gdzie indziej. Już tyle razy prosiłam o nie zaśmiecanie moich wątków, ale widzę, nie trafia. Ale tak wy i iwersze czytacie, bez zrozumienia, tyle by dosolić i solą w oku wam jest ktoś, kto pisze o niebo lepiej niż wy, np. Czarny Tulipan, żeby nie pisać już o sobie.

Opublikowano

to przestało być śmieszne dawno temu. proponuję nie komentować. dawajcie te swoje minusy, ale też spokój przy tym dajcie. ośmieszanie siebie samego przez panią Hanię to jedno, ale ośmieszanie jej przez innych to drugie.

proszę i pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• hmmm.... nie spodziewałem sie takich reakcji... napisałem go późno w nocy po skończeniu pracy nad dokumentami...i miałem co do niego wątpliwości... dziekuję Wam...:)
    • @wiedźma   Bardzo dziękuję za tak miłe słowa!  Serdecznie pozdrawiam.    @Marcin Tarnowski   Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :) @Aleksander Hoorn   Dziękuję za komentarz i za to, że potraktował go Pan z taką uwagą i rzetelnością.   "Harmonijną, zrównoważoną wymianą energetyczną" - to określenie mówi mi więcej o własnym wierszu niż cokolwiek, co sama potrafiłam o nim pomyśleć. Pisałam intuicją, a Pan przyszedł z narzędziami i pokazał, co ta intuicja zbudowała. Takie czytanie jest dla autora rzadkim darem.   Serdecznie pozdrawiam. 
    • Ewoluujesz.  Ciekawie opisane emocje. Lubię takie klimaty, chociaż sam klimat jest trochę trudny.
    • Nie znam już szczęśliwych słów i do stylu mi daleko. Zdzieram gardło, prosząc – wróć, wróć, bym znowu poczuł piękno.   A gdy przyjdzie maj z najpiękniejszych wróżb, dam ci wargi smak wśród kwitnących grusz. Ponoć bywa, że najpodlejszy żal w końcu zmienia się w disneyowską baśń.   A jeżeli już nie przyjdziesz i baśń stanie się złudzeniem, będę cicho szedł przez życie, będę tylko – cierniem.   Słów już nie wymówię żadnych i zaleję się milczeniem.  Po co rzucać mam słowami, gdy nie mówię ich do ciebie?   Był nad nami anioł stróż, który troszczył się o płomień. Płomień naszych skór i dusz, który pragnę dziś zapomnieć.    Choć nasz anioł zmarł, ja wciąż z jego piór tkam przed snem co dnia garść szczęśliwych snów. Ponoć bywa tak, że choć płomień znikł, świeci ludziom w twarz ich miłości znicz.   To przez ciebie oniemiałem. To przez ciebie jestem cierniem. Śnię, że jestem twoją rzęsą, twoim oka mgnieniem.   Śnię, że jestem jedną z twoich drwin, że ci śpiewam i prasuję jeans, że dla ciebie jestem –  kimś.   31 X 2025
    • @Berenika97  dialog dwojga ludzi,  delikatny,  czuły , imntymy - niemal dotyka zmysłów. Piękny wiersz o pięknych duszach. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...