Ewa_Kos Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 w korycie ukryła wiedzę kiedy przychodził przepytać rozchylał trawę bo tam zdawał się mieszkać sens nauki które wbijał co rano do głowy jak kołek na łące nigdy nie próbowała się zerwać a mogła żyć bez łańcucha tylko on nie wierzył że zostanie na zawsze jego jedyną żywicielką a mleko prosto od niej zacznie znaczyć tak wiele
kasiaballou Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mleko zacznie znaczyć tak wiele Krówkę w banalnym powiedzonku bym jednak wyeliminowała. Pozdrówki:) kasia.
Ewa_Kos Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mleko zacznie znaczyć tak wiele Krówkę w banalnym powiedzonku bym jednak wyeliminowała. Pozdrówki:) kasia. myślisz? Wyeliminować? A będzie wiadomo, że o nią biega? Wiersz w założeniu ma prawić o zwierzątkach:) A może faktycznie wywalić krowę? Dziekuję Kasiu za sugestię i pozdrawiam:))) EK
Wiktor_Bukowski Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 ;) zdaje się że socrealizm na tej twojej wsi panuje, alibo to o hamburgerze, czyli patrzenie na krowę z punktu widzenia mleka. pozdrawiam :) pij mleko będziesz wielki to też nie z najgłębszej studni :)
Ewa_Kos Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj tak - masz rację z tą studnią i z hamburgerem. Rzeczywistość w nieswoje piórka obrasta:)) Dziękuję Wiktorze i pozdrawiam ze wsi:)) A jak:))) EK
Wiktor_Bukowski Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 no ale mam nadzieję że bezobraz za ten komentarz :)
Ewa_Kos Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. komentarz ok. "bezobraz" - fajny zwrot:))) Jeszcze raz dzięki i zapraszam znowu przy okazji:)))Pozdrówka:)) EK
Bernadetta1 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ewo:)...mnie tez sie wydaje że krowa musowo:)...bez niej wiersz ubogi;)....pozdr. podoba mi sie:)
zak stanisława Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 mleko prosto od niej jest niezastąpione, ale bez krowy wiersz staje się bardzo dwuznaczny, kosie, fajosko uściskowywuję
lubię latawce Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 ja też biorę bez krowy ;> /szczególnie podoba mi się trzecia zwrotka :>:>:> hehehe taka jakby o mnie ;P /zdrówko! angelika
Ewa_Kos Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tera po komentach różniastych "zgupłam" i póki co czekam:)) Dziekuję, że zajrzałaś:)) Ukłaniam się na roli:)) EK
Ewa_Kos Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie Beradettko1 głosy są podzielone i trza pisać coś drugiego:))) Miło, że zechciałaś pozaglądać:))) Dzięki i pozdrawiam:)) EK
Ewa_Kos Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O Stasia i Ty mi znowu zmieszała "wsyćko", a już gotowa byłam wołać tę krowę:)) Dziekuję, że jesteś:))) pozdrawiamy:)) EK
Ewa_Kos Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam latawce:)) Fajnie piszą o trzeciej - do mnie też pasuje jak ulał:)) Dziękuję serdecznie za "zajęcie stanowiska" i bardzo ciepło pozdrawiam:))) EK
a._mrozinski Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zastanawiam się czy wiersz kryje jakieś drugie dno, jakąś większą symbolikę... mam nadzieję, że nie, przyjemnie jest przeczytać coś powracającego do prostosty, do natury... Arek
Rekomendowane odpowiedzi