zak stanisława Opublikowano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 W STRONĘ SŁOŃCA droga do nieba prowadzi przez nadzieje nawinięte na kołowrotek wieczności jak mgła ziemię skrywam w dłoniach oddech targany wiatrem w czas burzy gdybym mogła jak ptak patrzeć w słońce bez obaw ogrzać pióra rozmokłe tęsknotą która łączy dwoje szukających wspólnego języka a tak siedzę nad czystą kartką nigdy nie wiem co wyjdzie początek dnia albo zakończenie sezonu gdy wszystko zastyga nawet czas staje wtedy czujesz najmocniej zapach skoszonej trawy i zmierzchu bo wiesz
Judyt Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 flecik unosi się nad pagórkami, pięknie Stasiu, szczególnie pochyłe, ciepłoniaście:)
a._mrozinski Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Mógłbym oddzielnie interpretować obrazek i wiersz, bo może to i są pagórki, ale kojarzyć się może bardzo bardzo różnie :) Bardzo podoba mi się nastrój wiersza. Zakończenie też (może jednak wielkropek skasować?) Arek
Rafał_Leniar Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Przyjemny. Może tylko bez wielokropka (mam na to alergię ;D) Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Tak, bez wielokropka - reszta, czyli całość fajna na ten czas; bardzo mniammm:)))Pozdrawiam! Cmoki!!
egzegeta Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Stasiu no więc tak: - nie wiem po co ten myślnik w pierwszym wersie - "dłonie dni" - bym zmienił - 3. strofa rozgadana, przynajmniej wyrzuciłbym "a jednocześnie" - no i 4. strofa wprowadza klimat nieupalny , trochę to dziwne bo wyżej nic nie wskazuje na upały; wręcz chłodem zionie " pióra rozmokłe tęsknotą". Osobiście wyrzuciłbym -"gdy nie ma już upałów". Wystarczy z wersu wyżej - "zakończenie sezonu" wiadomo, że nie ma już upałów. No i ten mnogokropek na końcu:) Ale dobrze zaakcentowane problemy peelki. Pozdrawiam serdecznie
myślątko Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 a to meduzka czy ośmiorniczka ?
Nata_Kruk Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Delikatnie, ale obrazowo... dobra kursywa. Pozdrawiam... :)
zak stanisława Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 no i słowo sie stało, poczyniłam kroki pod wezwaniem egzegety i dziołchy, i meduzy myślątka poszły pływać do basenu:P za uwagę dziękuję jak mogę najserdeczniej wszystkim zaglądającym i komentującym a w szzcególności zaś, tu wymieniam :P : Judyt za ciepłe słowa, Arkowi za umyślniki ( poszły wont) Rafałowi podaje alertek :p kosowej podaję na talerzu do mniamniamy :D Wiktorowi dzięks za dobre rady Nacie za barrrdzo miłe słowa miłego pod wieczór :D
Judyt Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 bo wiesz...bo to piękny wiersz Stasi jes, z polotem
zak stanisława Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesteś KOCHANA, TAKICH słów mi własnie brakowało, bo ostatnio tylko nagany mam :P uściskowywuję cie mocno!
Judyt Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesteś KOCHANA, TAKICH słów mi własnie brakowało, bo ostatnio tylko nagany mam :P uściskowywuję cie mocno! Stasiu ten wiersz to jak z podmuchu jest, cały w porządku ! ah tam nagany, zerknij do mnie to Ci duch się uniesie wysoko;), u mnie też:) no i co :)...dla mnie to nawet poprawa nastąpiła pisarska u P.Stasi -z tego co widzę- ale to ja słabo widzę(?) -bardzo możliwe:):):)a dziękuję P.Stasiu,(smok- bez słów)
egzegeta Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Pani Stanisławo powiem krótko - teraz wporzo:) trza było tak od razu pozdrowionka
teresa943 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 gdy wszystko zastyga nawet czas staje wtedy czujesz najmocniej zapach skoszonej trawy i zmierzchu bo wiesz Śliczny ten Twój wiersz, Stasiu. I kursywa bardzo wymowna. Zamyśliłam się, "bo wiem"... :))) Serdeczne cmokasy.
zak stanisława Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale dlaczego tak oficjalnie Wiktorze?:D dzieki za podpowiedzi cmok
zak stanisława Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 tereso. wiesz.. no tak my już tak mamy:D dzięki i zdrówka
egzegeta Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale dlaczego tak oficjalnie Wiktorze?:D dzieki za podpowiedzi cmok ha,ha - bo ja tak lubię jak do swoich się zwracam, często jak dzwonię do brata, a odbierze ktoś inny, to mówię: poproszę z panem Edziem:))) Taaaa
Wiktor_Bukowski Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 dobrze dobrze, podoba mi się te co są w zoo, ładnie tez posłodziłeś tym momentem czasu w czasie ( jak cukru w cukrze ) pozdrawiam ;)
Fagot Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Bezapelacyjnie trafia w samo sedno Wspaniały wiersz Pozdrawiam
Rachel_Grass Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 bo wiesz z rozfragmentacji uczyniło pełen obraz, z bo wiesz biorę w całości :)) podoba się bardzo, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi