Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

dziewczyńskie filmy

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam ulubionego rodzaju filmów, zasada jest prosta - lubię to, co mi się spodoba ;)

ostatnio był czas reców, frontiersów i sierocińców oglądanych po kilka razy, nieco wcześniej "To" i "Egzorcysta"

trochę się zmęczyłam

do V sezonu House'a zostało jeszcze trochę czasu, więc zmaltretowany mąż sprezentował mi kilka dni temu dwie części "Legalnej blondynki", zdążyłam obejrzeć już trzy razy. o ile filmu nie można nazwać oscarowym, uważam, że jest świetnym poprawiaczem nastroju dla kobiet, którym nie chcą układać się włosy, a zupa znowu wyszła za słona. wystarczy dvd i litr lodów, a świat staje się piękniejszy.

w związku z tym szukam filmów łatwych i przyjemnych, śmiesznych ale nie głupich, prostych ale nie prymitywnych.

mogą być wyciskacze łez, ale raczej te z rodzaju "Rozmów nocą", a nie "Stalowych magnolii".

macie takie własne poprawiacze nastroju?

dziękuję za pomoc:)

odpowiem w ten sposób:

Orzeł kontra rekin, albo któreś z dzieł Mirandy July - nie znam, postaram się poznać:)
'Pozew o miłość - kojarzę, kojarzę...
Woody Allen - sprawdzone i na plus:)
wszystkie części Piratów z Karaibów - ja niestety nie mogę tego znieść:]
Wszytkie częsci X-menów :D - j.w., ale rozumiem;)
300 - przymierzam się od hohoho i jeszcze trochę, ale po pewnym filmiku internetowym nie mogę podejść do tego gilmu na poważnie;p
Notatki o skandalu - do obejrzenia
Elizabeth Zloty Wiek - j.w.
Gry Weselne - j.w.
Pajęczyna Charlotty - j.w. (chociaż to już chyba widziałam)
"zakochani widzą słonie" albo "the fountain" - Agnieszko, skoro Ty polecasz, to na pewno się skuszę:)
"Podwójne życie Weroniki" - to chyba byłby setny jeśli znowu obejrzałabym ten 'nawiny' film Wielki błękit - ten z Leo Dicaprio?;p
Papillon - do obejrzenia
K-pax - świetny, świetny, ulubiony swego czasu
Obcy, Swobodny jeździec, - do obejrzenia
La bamba, American Beauty - klasyki, chociaż American mi się podobał umiarkowanie
i takie ćpuńske obrazy jak Reqiuem dla snu, Trainspotting czy Las Vegas Parano:/
"Death Proof" - Marcyś, Ty mnie całe życie podpuszczasz, zły smerfie:D
Pożegnanie z Afryką, Tańczący z wilkami - ojej no, to zbyt niebezpieczne dla mojego serca:]
Piękna i Bestia - stawiam na to :D pierwsze w kolejce!

mam właśnie przyjemność przez najbliższe dni (a w zasadzie noce) gościć w domu pewnej przemiłej kobiety, która ma naprawdę olbrzymią kolekcję filmów DVD ( i wszystkie oryginalne, dacie wiarę?;), jednak większość z nich to krwawa rzeź - spodobałoby się Terze;p ale po którymś z kolei przeglądzie myślę, że i dla mnie coś się znajdzie

pozdrawiam

Mmmmmmmmmmmmm "Obcy" do KLASYKA !
Uwieeeeelbiam ! :D:D Mama za to podsumowuje "Co to za obrzydlistwo, a idźźźź mi z tym" xD taaaaak, kobieta wie co dobre ;P
Hmmmm a co z filmem "Nagi Instynkt" ?
Może jeszcze ..... o wieeeeeem !! Pięć super filmów :
- Ja Robot
- Sztuczna Inteligencja
- Patch Adams
- Godziny (baaaardzo dla Kobiet)
- Człowiek Przyszłości (płakaaaałam jak bóbr)