Espena_Sway Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Piotrkowi B. Trawy poruszały się zgodnie z ruchem wahadła. Pamiętam ich łaskotanie, gęsią skórkę na łydkach; lubię ważki są secesyjne. Zmieniły się zasłony, ty się zmieniłeś. Zardzewiał dach na pobliskiej cerkiewce, a pod nogami pożółkła trawa. Rozwiane kartki z modlitewnika zaczęły tworzyć nowe historie; przyniósł w ustach pióro, zobaczył na torach krzyż. [sierpień 2008]
Mr Widelec Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Nie przekonuje mnie. Może to historia jak historia w wydaniu Lecha K., w każdym razie nudna a miejscami w sposób niezamierzony śmieszna (bo kłóci się to z linią nastrojów wiersza wszak).
Espena_Sway Opublikowano 1 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie przepadam za historią, więc raczej Lecha nie wplotę tym bardziej. jeśli tak uważasz - trudno, może następnym razem będzie lepiej. pozdrawiam Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 1 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki. pozdrawiam Espena :)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Przekonujący... P.s. lubię ważki.
Jimmy_Jordan Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Obrazowy i cudownie liryczny (przesłodziłem?) zastanawiałem się chwilę nad substytutem pożółkłej trawy w drugiej strofie. Ale ten dysonans między 1 a 2 strofą powinien byc utrzymany. Bo, nie wiem jak inni, ale ja cztając 1 strofę mam aż zielono przed oczami, a potem obraz się zmienia: jak zasłony, jak bohater. brawo, cieszę się, że ktoś potrafi jeszcze pisać taką poezję, która nie traci nic z kobiecej perspektywy patrzenia, ale zarazem jest opanowana. zdrówko Jimmy
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -ale nie jesteś seksistą, Jimmy? -jeżeli to ten Rymanów(jest tylko ten), to wiersz do ulubionych; z dwóch powodów: Rymanowa i liryki jaką ma w sobie wiersz. Wybaczam Piotrka, albowiem była to Ewa i to nie były trawy a pokrzywy, i... ech. -pozdrawiam
Agnes Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 może komuś wydać się tendencyjny, ale tak naprawdę jest bardzo ładny, subtelny i obrazowy. pozdr.a
Jimmy_Jordan Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -ale nie jesteś seksistą, Jimmy? a gdzie tam, jeśli można, to wręcz przeciwnie
Pancolek Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Ja uwielbiam Twoje pisanie, więc co tu się rozwodzić? + Pancuś
Marcin Gałkowski Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 bardzo. i w zasadzie chyba tyle mogę napisać. ładnie to tak? czego ja mam się teraz czepiać? ;*
Espena_Sway Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja lubię secesję :D dziękuję i pozdrawiam :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki. mam nadzieję, że nie wyszŁo, jakby to napisaŁa jakaś Jasnorzewska ;P. pozdrawiam Karolcia :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -ale nie jesteś seksistą, Jimmy? -jeżeli to ten Rymanów(jest tylko ten), to wiersz do ulubionych; z dwóch powodów: Rymanowa i liryki jaką ma w sobie wiersz. Wybaczam Piotrka, albowiem była to Ewa i to nie były trawy a pokrzywy, i... ech. -pozdrawiam Rymanów to ten w górach. jeśli ktoś woli to ten w którym byŁ Wyspiański :). dzięki za ulubione; rozumiem że ciekawie tam byŁo :P pozdrawiam Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki. cieszę się, że czytasz i komentujesz ostatnio. pozdrawiam Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem wiem, że lubisz. ze wzajemnością tak mogę powiedzieć. dzięki za plusa pozdrawiam Karolcia :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj Ty się nie czepiasz, nie wiem co się staŁo, chyba dzień dobroci jakiś ;P. hehe dzięki :*
Espena_Sway Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję :) Tomku, pamiętam jak moje pierwsze teksty komentowaŁeś, fajnie że znowu się udzielasz :P. pozdrawiam Karolcia :)
były__premier Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miła pocztówka z smakołykiem na rewersie;)
Rekomendowane odpowiedzi