Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

ludzie to mają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Listonosz von Lübow z Zwickau
do Mülsen na dziwki brykał.
Z Fahrenwirstem i Wernitzem
Ohlers kombinował w Ritzen.
Kloss z Brunerem się borykał.

Witaj Henryku, miło Cię widzieć, pozdrawiam.
Opublikowano

Żona wędkarza z miasta Sieraków
skarbnicą zanęt jest... i robaków.
Nawet zwykłe owsiki
rosną w niej, jak byki.
Żal, że korzyści żadnej z żylaków.
Opublikowano

Nawet zwykłe owsiki
rosną w niej, jak byki.
daj jej owsiki ...
Opublikowano

Nawet zwykłe owsiki
rosną w niej, jak byki.
daj jej owsiki ...
dał jej owsa ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• /dlaczego przekładam gwoździe i kalendarze?/   oderwane z pamięci  przeliczam pod jedno   gdy bez powrotu odczucia - słabną w obawie, że tylko się śniło sprawdzam stan byłych współcodziennych   wybite pod datą widzę, kiedy się przy-darzyło   mam pewność  

• @Bożena De-Tre pięknie napisane   :) zgoda, słoneczko niczemu winne świecąc i otulając ciepełkiem nie myśli przecież tylko o sobie   bez winy są nawet i drzewa   wszystko to liście, liście, liście! zaszumią w głowie kiedy od barw już dumne i ciężkie znają swe piękno - prawdziwą siłę   cóż, nie ma przebacz  

@JWF prawda to moje czwarte imię dziękuję za odbiór.
    • na scenie rodzin te dramaty z sensem bez sensu bez potrzeby ładnie ujęła w swej piosence artystka Basia Raduszkiewicz    
    • @Nata_Kruk   rozumiem, że poezji robi się naaajprzyjemniej gdy pisze się ją czysto, foremnie ja jednak próbuję różnokształtem - jak ze mnie wyjdzie, tak się bazgrze   i może pani mi jednak wybaczy że nie zechciałam się tutaj...przyciaśnić?   ;)   co do listowia, podziwiam pisarską intuicję! wpierw błysło mi tym słowem właśnie!   wrócić więc myślę skoro i w drugim podobnie się garnie  

a poważnie to dzięęęękuję za odbiór. przyjmuję uwagi. no ba!      
    • Prezes Prawa i Sprawiedliwości wskazał na konieczność zmiany w Polsce konstytucji - na taką - której - jak mówił - jednym palcem nie będzie można wywrócić, podczas niedzielnego wystąpienia w Opolu pan prezes Jarosław Kaczyński ponownie przestrzegał przed migracją, która - w jego ocenie - grozi zagładą naszej cywilizacji.   Źródło: Bankier    I jak wynika z tego tekstu: chodzi o nowelizację pewnych artykułów z ustawy zasadniczej, które będą krokiem wstecz - ku państwu sakralnemu - judeochrześcijańskiego.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...