Zbyszek_Dwa Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Rozmawiam z Tobą sam będąc między wczorajszymi chmurami a obecnym podmuchem cząstek między wiarą we wszystko a bezsensem już umiem liczyć by powędrować dobrze na Niego nie jestem wściekły przyjmuję wyroki z jasnością co ochronią Ciebie przede mną uśmiechem witam horyzont jasne spojrzenie wzrusza kruki i drzewa czarne rozkołysane w jedną stronę metodycznie dlatego znam do bólu prawie wszystko radość bez miary ucisk w krtani i istotę drogi
teresa943 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zbyszku, ja tak w locie błyskawicy chwyciłam ostatnią strofkędlatego znam do bólu prawie wszystko radość bez miary ucisk w krtani i istotę drogi Na razie. Zajrzę później na spokojnie. :) Ciepełka -teresa
Judyt Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 rozmawiam z Tobą sam będąc między wczorajszymi chmurami a obecnym podmuchem cząstek między wiarą we wszystko a bezsensem już umiem liczyć by powędrować dobrze dlatego znam do bólu prawie wszystko radość bez miary ucisk w krtani i istotę drogi pięknie przejmująco, pierwsza zapada, (przepr. za ciachnięcia); ciepłoniaście
gabriel p. Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. okrojona wersja bardziej do mnie przemawia, jest bardziej czytelna i dosadna. pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jestem powtórnie. Podoba mi się wersja Judytki. Jednak nie wyrzucałabym środka, dlatego spróbuję go odrobinę ciachnąć, ale nie wiem, czy nie namotam, więc spójrz z przymrużeniem oka.nie jestem wściekły Jego wyroki ochronią Ciebie przede mną jasne spojrzenie wzrusza kruki i drzewa rozkołysane w jedną stronę Jeśli na coś się przyda, pozostaje montaż. To już domena Autora. Podoba mi się ten wiersz. Jest bardzo osobisty. Peel snuje rozważania w formie monologu skierowanego do kogoś (Boga?), jakby rozmowa duchowa. :)))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Judyt Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 jasne nie wyrzucaj środka! ja sobie tak pociachałam bezdusznie, ale Autor niech już działa, a z tym - pomyślałabym:nie jestem wściekły bo wina nie Jego przyjmuję wyroki z jasnością co ochronią przede mną Ciebie to też piękny fragment, czucia bezpieczeństwa, a może i zostaw całość- właśnie przez " Ciebie, Jego" tak jakoś się czyta ciężej, ale może tak miało być, (może jakoś porozbijać wersowo, no nie znam jeszcze metody, to i tak tylko zabiegi "kosmetyczne"),ciepłoniaście
Zbyszek_Dwa Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Wpadłem teraz na chwilkę i... fajowo mi się zrobiło. Kilka propozycji zmiany uważam za bardzo trafione jeśli chodzi o interpretację. Najbardziej przekonuje mnie ciachnięcie Judyt chociaż środka, jednak mi brak - on musi być. Tereska, jak zwykle z zaangażowaniem i dooobrą wolą pomocy niewprawnemu:). Przemyślę wszystko i coś pewnie zmienię. Dziękuję również za opinię gabrielowi p. Wszystkich bardzo serdecznie pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi