Ania_G. Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 gdzie Olimp wierchem bije ukłony a alfa sili się betą grecka tragedia o mnie i o nim pachnie zatęchłą fetą krzepę Zeusa, wdzięk Apollina boskim go czynić miały lecz gdy eksodos osiągał finał szlag trafiał ideały jak kariatyda tkwiłam trawiona metaksą emocjonalną bezskrzydła Nike już pogrążona oliwą zbyt łatwopalną jeśli chcesz wiedzieć czemu Wiktorii na drugie dano Atu zapytaj Pytii-najpewniej powie jak wielką siłę ma fatum
gabriel p. Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 lubię nawiązania w poezji i lubię grecką mitologię, także dla mnie bomba chwilami ilość sylab się nie zgadza, ale to akurat najmniejszy problem. pozdrawiam :-))))
Bernadetta1 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 popracuj troche nad forma, iloscia sylab..bo temt bardzo ladnie poprowadzony:)..pozdr.
Drax Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Powiało mi dawnymi czasami, bo zbiory mitów greckich były pierwszymi książkami, jakie czytałem dla przyjemności. Od tamtego czasu dopiero lubię czytać ;) Sentyment zapewne robi więc swoje, ale i ten wiersz sam w sobie coś ma. Mi się podoba, choć "grecka tragedia o mnie i o nim" wyjaśnia zbyt wiele na raz. Zrezygnowałbym z tego, bo reszta wiersza jest ładnie "niedopowiedziana", więc może warto trzymać równy ton. "Alfa sili sie betą" - nie wiem, co to ma być. Przepraszam, może niedowidzę, ale powiało mi grafomanią. Tyle uwag. Ogólne wrażenie i tak pozytywne. Pozdrawiam, Drax
Rachel_Grass Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 techniczne uwagi wyżej, ja może tylko dodam, że udało się przy pomocy imion i fajnych połączeń zbudować oczekiwany klimat, a przy zatęchłej fecie nawet się uśmiechnęłam.
Rekomendowane odpowiedzi