teresa943 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 aromat koszonej trawy zielony sok na dłoniach woń ciepła słońcem odurza jak wino weranda plamą cienia przytulna w głębi łowi rozproszone melodie na tle błękitu płyną nad malowanym dachem samolot gra w berka goni mleczną smugą rój owadów wysoko w szumiącej koronie na gałęzi huśtawka kołysana wiatrem zda się prosić pobujaj mnie trochę
adolf Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale się rozmarzyłem tym wierszem :) bardzo łądny obrazek, a jeszcze ta pierwszastrofa, taki wakacyjny wierdz,przyjemny, ładny, schludny, aż by się chciało wyskoczyć :) pozdr.
teresa943 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale się rozmarzyłem tym wierszem :) bardzo łądny obrazek, a jeszcze ta pierwszastrofa, taki wakacyjny wierdz,przyjemny, ładny, schludny, aż by się chciało wyskoczyć :) pozdr. Adolfie, dziękuję. Niezmiernie miło, że się rozmarzyłeś i że się podoba / huśtawka zaprasza / przybywaj / :) Pozdrowienia z koliby -teresa
adolf Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 huśtawka zaprasza / przybywaj / :) > w sumie to motyw huśtawki jest ciekawy, to jak ciągłe praca-urlop-praca-urlop...zmienność i cykliczność zaklęta :) taka mojai mprowizajca ;) pozdr. A w ogrodzie tym, co go Ziemią zwali na samym środku huśtawkę postawił Szatan, by ludzie, jak w wahadle ziemskim, co raz bliżej Słońca, raz na końcu ciemnym raz bliżej Nieba, a raz tuż przy Ziemi, że gdy próbują ten wachlarz z chmur zwiewnych wziąc w obie ręce, to już się oddala, i cierpią jakby za winy Tantala, bo gdy chcą podnieść kwiat, ten kubek barwny, już lecą w gorę,nie tknąwszy ni trawy.... I to przekleństwo, wiecznie się powtarza... dla jednych męki... dla innych zabawa.
teresa943 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 no tak, życie jest huśtawką...góra - dół - góra - dół...na końcu w dół, z którego już tylko w górę (nie daj, Boże, aby pozostać w dole!) / dziękuję za powtórne przybycie i dodatkowy wpis do zamyślenia / :) serdeczności -teresa
Koval_ZNowin Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 a u góry unosi się cisza. Ciekawe co było inspiracją:) Być może kraina o której tak mało wiemy. Huśta zmysłami bardzo leciutko, aż chcę się w niej przebywać Pięknie:) Pozdrawiam serdecznie:)
kasiaballou Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 romantyczny obraz - taki Twój i intrygująca pointa pozdrowienia kasia.
teresa943 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ucieszona dziękuję :) serdeczności -teresa
teresa943 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze rozgryzasz - cisza (błoga cisza) jak spokojna tafla wody. Inspiracja? Co? No...jest gdzieś we mgle takie urokliwe miejsce, tajemnicza kraina...masz rację, za mało o niej wiemy... Cieszę się z Twojego rozhuśtania (zmysłów). Bardzo dziękuję. :)) Moc serdeczności -teresa
teresa943 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu, dziękuję za romantyczne odczytanie. Zgadłaś. Jest "taki mój" i pointa także moja...hehe (zamierzona). :) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Marlett Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Teresko! Ładny letni obraz. Pointą ukazałaś w nim głębię. Lubię takie malunki;)) Uśmiechu.
Koval_ZNowin Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze rozgryzasz - cisza (błoga cisza) jak spokojna tafla wody. Inspiracja? Co? No...jest gdzieś we mgle takie urokliwe miejsce, tajemnicza kraina...masz rację, za mało o niej wiemy... Cieszę się z Twojego rozhuśtania (zmysłów). Bardzo dziękuję. :)) Moc serdeczności -teresa Kraina gdzie to wszystko co wspomniane mówi Ci dzień dobry również ślę moc:))
teresa943 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett! Sama radość, że Ci się podoba letni obrazek z głębią, jakie lubisz. Mamy podobne upodobania. Dziękuję. :) Ślę serdeczności z uśmiechem :)))))))) -teresa
teresa943 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze rozgryzasz - cisza (błoga cisza) jak spokojna tafla wody. Inspiracja? Co? No...jest gdzieś we mgle takie urokliwe miejsce, tajemnicza kraina...masz rację, za mało o niej wiemy... Cieszę się z Twojego rozhuśtania (zmysłów). Bardzo dziękuję. :)) Moc serdeczności -teresa Kraina gdzie to wszystko co wspomniane mówi Ci dzień dobry również ślę moc:)) Koval ZNowin! To Ty znasz tę krainę? Widać nie zabłądziłeś we mgle... Pozdrów tę urokliwą kolibę! :)))))
Judyt Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 to sobie usiądę na werandzie- bo mnie się jakoś sposobała, a "w"-zmniejszyc proponowałabym i tylko tyle z marudzenia, ciepłoniaście
teresa943 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt, milo mi Cię ugościć. I na pewno odpoczniesz. A za propozycję dziękuję. Przyrzekam rozpatrzyć, gdzie co... Jak chcesz, to jeszcze pomarudź. Miło! :) Serdeczności -teresa
Judyt Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt, milo mi Cię ugościć. I na pewno odpoczniesz. A za propozycję dziękuję. Przyrzekam rozpatrzyć, gdzie co... Jak chcesz, to jeszcze pomarudź. Miło! :) Serdeczności -teresa :) mnie miło sobie usiąść, ni ma za co
Piotr_Jasiński Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Jako romantyk podpisuję plusem się pod Twym utworem. A prosi się on jeszcze (moim zdaniem:) o rytmikę. Przynajmniej w trzech pierwszych strofach. W ostatniek puenta ładnie łamie rym i to pasuje. Chyba sobie dziś powzdycham patrząc w niebo ;)
teresa943 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Piotrze, za plusowy podpis. Rytmika może dostała zawroru głowy od tych aromatów i zgubiła krok? Rozpatrzę wniosek, obiecuję. Powzdychaj sobie do woli. I zasłuchaj się w ciszę. Naprawdę warto. :)) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Rekomendowane odpowiedzi