Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 obudziłeś to tak długo spałam?? pościel myśli jakaż biel może ekri moderne?? jaki usłużny miły uniosłeś nad senne opary dziękuje ale czy nie za późno?? gniewasz się?? ja nie, kochanie, ja nie przytuliłeś wskroś ciepły jeszcze tylko włosy masz jakieś porwane trąba??? dlaczego nos rośnie? lżej kochanie otworzyłeś okno?? przeciągasz się jak co dzień słodko całujesz w policzka mego swe miejsce czy rzekłam miłej pracy?? czas wstać spakować walizki przytulę się do poduszki.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 znowu wszystko w zasadzie łednie ujęte, ale bez żadnej konkretnej treści. Lubie pourywane wersy, jeden nie pasujący do drugiego... ale myśle, że zabieg nie do końca uday.... Geometrycznie bardziej mi się spodobało :)) pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie ruszył mnie... żadnych emocji nie wywołał - ni to pozytywnych ni to negatywnych, trudno powiedzieć pozdrawiam serdecznie
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pierwsze co rzuca się w oczy to wielokropki przeszkadzają czy to jest rozmowa ze sobą? schizofrenia.. nie podoba mi się może chodzi w ogóle o styl pisania nie wiem ten wiersz jest nieposklejany - trzyma się na jednej nitce a sam wstęp "obudziłeś to" ???? niczym nie zachwyca, nie zaskakuje przykro mi pozdrawiam Emilka
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Interpunkcja denerwuje nieco. Natomiast jestem jak najbardziej za pytaniami i zdziwieniami w poezji (tymi tutaj też). Przeciętny, osowiały podmiot liryczny komunikuje, co widzi i co mu się wydaje, wiążąc to (niby przypadkiem) w nietypowe układy - tak wygląda sytuacja w jakichś 90 % wierszy współczesnych. Tutaj podmiot nie panuje, nie ocenia, nie kontempluje, nie wyrasta świadomością ponad sytuację - tylko zostaje stłumiony sytuacją, swymi odczuciami i chaotycznymi z pozoru pytaniami. I mimo to jest to wiersz :) Bo to poetycka rejestracja-kontemplacja oszołomienia. "Czas wstać spakować walizki/ Przytulę się do poduszki" Za to dziękuję - choć do poprawek zachęcam; pozdrawiam!
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i owszem, była to próba ukazania wewnętrznego dialogu, może nie najlepsza, acz próba. Dziękuje i pozdrawiam
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak jak napisałam.. nie lubię takiego sposobu przedstawiania uczuć.. takiego stylu pytam - odpowiadam albo takiego jak widać powyżej był chyba jeden jedyny taki wiersz, który mi się spodobał, ale już nawet nie pamiętam czy to była Poświatowka, Wojaczek.. nie polecam takich wierszy bo ich nie lubię i nie zachęcam do ich pisania można by przekazać takie same uczucia w troszkę inny, ciekawszy sposób tutaj tak jakby się Pani zagubiła za bardzo.. pozdrawiam Emilka
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zachęcam do zapoznania się z innymi moimi wierszami. Pozdrawiam po raz kolejny :))
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytałam.. pozdrawiam Emilka
Rekomendowane odpowiedzi