Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 na ławkach pod pałacem, przy gadzich ogonach w szczelnych zakamarach centralnego portu drużyna zamotanych istot rozumnych oniryczny akcent na ścieżce przechodniów jeden odgania odblaskowe pszczoły inny ktoś prowadzi psy wielkości słoni na starówce konstruktorzy astralnych portali regulują obraz w dziwną kompozycję nie wiem czy to Miró czy to może Dali? na pętli nocnych ląduje zeppelin pod rotundą sowa łypie trzecim okiem czesze swoje dzieci grzbietem iguany dedykuje mantry papierowym smokom nakłaniają lato do wspólnej modlitwy klaszczą im dybuki ćmy kadzidła palą plemiona miejskie dają znaki dymne patronom obłędu ofiary składają
BARBARA_JANAS Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy obeaz udało się panu stworzyć, działa na wyobraźnie. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 masz Pan pióro, ale przesadziłęś z tą warszawką nie warto - oczywiście to tylko sugestia MN
Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tą "warszawką" można śmiało popaść w przesadę bo to miasto okrutnych kontrastów. Z jednej flanki Pomnik Powstania, z drugiej brud i zamęt, z innej Łazienki Królewskie, z kolejnej znów obskurny szpital psychiatryczny na Nowowiejskiej itd. :) Pozdrawiam mocno
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tą "warszawką" można śmiało popaść w przesadę bo to miasto okrutnych kontrastów. Z jednej flanki Pomnik Powstania, z drugiej brud i zamęt, z innej Łazienki Królewskie, z kolejnej znów obskurny szpital psychiatryczny na Nowowiejskiej itd. :) Pozdrawiam mocno przedwojenne miasto owszem, ale jak tak spojrzeć to większość nabywców spoza takich typowych tamtejszych coraz mniej, a wiadomo, kto nowy i najdzie chce się pokazać, kiedyś byłem na jednej ścieżce w okolicy wawy, podobno tamtędy uciekał konstanty 30 listopada wiadomego roku, rosło tam drzewo, po latach - blok, kurcze, na tym polega polityka nie tylko w stolicy, dziś koło mnie zamiast parku wyrasta dzielnica dla dorobkiewiczów, a szpital psychiatryczny? cóż daleko pod grędzicami, w lesie stąd też idąc do wiersza, w wiersz czy jak kto woli zastanowiłbym się nad warszawką nie tylko tą z wawy - nie warto MN
Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tą "warszawką" można śmiało popaść w przesadę bo to miasto okrutnych kontrastów. Z jednej flanki Pomnik Powstania, z drugiej brud i zamęt, z innej Łazienki Królewskie, z kolejnej znów obskurny szpital psychiatryczny na Nowowiejskiej itd. :) Pozdrawiam mocno przedwojenne miasto owszem, ale jak tak spojrzeć to większość nabywców spoza takich typowych tamtejszych coraz mniej, a wiadomo, kto nowy i najdzie chce się pokazać, kiedyś byłem na jednej ścieżce w okolicy wawy, podobno tamtędy uciekał konstanty 30 listopada wiadomego roku, rosło tam drzewo, po latach - blok, kurcze, na tym polega polityka nie tylko w stolicy, dziś koło mnie zamiast parku wyrasta dzielnica dla dorobkiewiczów, a szpital psychiatryczny? cóż daleko pod grędzicami, w lesie stąd też idąc do wiersza, w wiersz czy jak kto woli zastanowiłbym się nad warszawką nie tylko tą z wawy - nie warto MN No niestety, jest to prawda - nad tymi wieloma kwestiami nie raz z pewną boleścia w klatce piersiowej zdarzyło mi się zatrzymać. Przywiązanie, sentymenty, dobre tradycje to dla niektórych hasła z kosmosu, nadające się jedynie do kosza (w komputerze;). Ale to mimo wszystko nadal ludzkie cechy, bardzo ludzkie... i chyba nie pomrą szybko Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 to może pisz o tych ludzkich cechach? to tylko propozycja MN
Rekomendowane odpowiedzi