Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 . księżycowa noc -- ptasie przybłędy spać nie dają (Jerzy Wieczorek) Noc podjechała mercedesem ktoś wysiadł, trzasnął z rozmachem drzwiami i obudził ptasią orkiestrę a dyrygentem był kot zakichany. Jakież te wszystkie małe gardziołka przez księżyc, lato rozstrojone! Łik łiiiik - na nieszczęśliwą w miłości i cztery proszki przeciwbólowe. Ptaszenie myśli! Opierzanie tapet sypialni, poręczy łóżka: piórka na zdjęciach, nocnej szafce, piórka na palcach w uszach i w uszach. A ona właśnie składała myśli próbując wszystko zacząć inaczej kiedy mercedes, kot, orkiestra i uwertury ćwiercze i gdacze. Składała myśli, drżeniem dłoni odprowadzała je do szafy obok koszuli białej po nim, a tu: mercedes! kot! i ptaki! Biedne jest serce dziewczyny nocą wśród tylu głosów niesamotnych, zapłakać nie ma do nikogo, z innym się sercem niepokoić. Bić! Bić i dudnić! - przestraszone bo ktoś wysiadł z nocy - może po nie? Biedne jest serce dziewczyny nocą jak dzwon bez celu rozdudnione... Dopiero rankiem ścichły ptaki aby nie płoszyć w trawach rosy i tylko szyby w słońcu drżały, kiedy mercedes w dal się toczył. Boleśnie, wysoko nad gniazdami ponad blokowisk tępe wieże rósł nowy dźwięk i ostrzał - tuliły się do siebie jeże w miejskich ogrodach.
amehob Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 gdzieżeś tu wylądował BK? zmykaj na Z:) pozdrawiam am.
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedy mi tu dobrze, Amehobie :) Pozdrawiam
adolf Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedy mi tu dobrze, Amehobie :) Pozdrawiam To go inaczej podejdziemy Amehobie: A ja to sądze, że wcazle Ci tu nie dobrze, tylko się boisz wstawiać do Zetki bo tam są tak mocne wiersze, że przy nich bs wypadł blado a i jeszcze by cię zminusowali i jak marianna bys spadał. Jakc co to kryrtykuje ale sam... :))) Pojechałem po ambicji :) ?? pozdr.
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dałoby rady. Gdyby co miałbym siłę trzech plusów :) Pozdrawiam
adolf Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dałoby rady. Gdyby co miałbym siłę trzech plusów :) Pozdrawiam TRZECH????? :)))) :)))) dwóch to wiem, że tak.. chyba... JUŻ wiem, tój trzeci nick to marianna ja :) trzeba się było nie ujawniać :) pozdr.
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, bo dostaniesz trzy minusy i powędrujesz do poetyckiego kąta!
adolf Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, bo dostaniesz trzy minusy i powędrujesz do poetyckiego kąta! to nie moja wina, że jesteś wredny :) dobrze wiesz, że jestem wścibski i teraz będę tylko myslał o twoim trzecim nicku :) No bo tak: Hania K. = bufon smerf (jestem pewein na 99%) i wtedy bys napsiał, że masz 4 nick a nie... to musi byc osoba z prawem głosu ;/// i tak się dowiem :)) pozdr.
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, bo dostaniesz trzy minusy i powędrujesz do poetyckiego kąta! to nie moja wina, że jesteś wredny :) dobrze wiesz, że jestem wścibski i teraz będę tylko myslał o twoim trzecim nicku :) No bo tak: Hania K. = bufon smerf (jestem pewein na 99%) i wtedy bys napsiał, że masz 4 nick a nie... to musi byc osoba z prawem głosu ;/// i tak się dowiem :)) pozdr. Zawsze wyciągasz mylne wnioski. Czy raczej: oczywiste :) Zamiast wpaść na to, że w takim razie system punktowania nie byłby dobrym rozwiązaniem? Być może istnieje ktoś, kto ma co najmniej dziesięć ników a kiedyś mógł od razu wklejać co popadnie na Zetkę. Krótko mówiąc, grozi Ci Adolfie, dyktatura :)
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego "Pana Słowika"? Prędzej "Pana Jerza" skoro o miłości przez kolce, takiej która rani (od: rano) :) Pozdrawiam
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie :) ponad blokowisk tępe wieże rósł nowy dźwięk i ostrzał - tuliły się do siebie jeże w miejskich ogrodach
Bernadetta1 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 fajna jest ta ,,lekkosc'' w Twoich wierszach::)..w koncu ma sie to czytac plynnie, z przyjemnoscia...mozna Cie czytac do poduszki..i wylegujac sie pod akacja...:)...mnie ostatnio wena cos opuscila;)...wiec z przyjemnoscia poczytam Twoje....pozdr.
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, a ja właśnie to wytłumaczyłem gdzieś indziej :))) o, jaśku tak ciężko ci dziś dźwigać moją głowę zamieniać się co noc wnętrzościami Albowiem wszyćko się przepierza, nie tylko ptactwo (nawet Jasiek na Jana) Pozdrawiam ;)
Judyt Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 fajne te pióra porozwiewane, chociaż mnie sie czytało jakoś od tyłu zaczęłam- nie wiem dlaczego, ciepłoniaście
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciepłoniaście? :-( Czyli... dobrze! :-) To jak jajko. Jajko jak jajko, kto tam zastanawia się, krojąc je na talerzu, że składa się z tego i tamtego, albo symbolizuje początek i takie tam. Można nawet powiedzieć, że im bardziej naturalne, tym mniej zmusza do filozofowania ;) Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 A co ten wiersz robi na warsztacie? :)
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Terminuje :)
Baba_Izba Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 A przed izbą, to już nawet i fiat się nie zatrzyma, nie mówiąc jeszcze, że w porze nocnej! "Biedne jest serce dziewczyny nocą" "obok koszuli białej po nim," A baba to co? Jej już nikt nie trzaśnie? Jak zwykle, mogę tylko wierszem się zachwycić. Z pozdrowieniami - baba
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nigdy nie mów nigdy, jak to się mówi :) Hm... a co to za dziwne okolice, jeśli mogę spytać? Dziękuję i również pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciepłoniaście? :-( Czyli... dobrze! :-) To jak jajko. Jajko jak jajko, kto tam zastanawia się, krojąc je na talerzu, że składa się z tego i tamtego, albo symbolizuje początek i takie tam. Można nawet powiedzieć, że im bardziej naturalne, tym mniej zmusza do filozofowania ;) Pozdrawiam nad jajkiem się nie zastawnawiamm Boskie, jak już to nad tekstami czasami;):P a co nie można: myślę więc jestem i kropka? ciepłoniaście- a jak? podpisano: przybłęda;)
Rekomendowane odpowiedzi