Leszek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 papeteria znaleziona w babcinej szufladzie zapachniała lawendą a może minionymi czasami stawiane litery z każdym wierszem składniej uczuciami po ledwo widocznym wzorze prowadził niebieskie pasemka wybrzmiewały melodią której istnienia nie byłaś świadoma z wypiekami na twarzy próbował objąć subtelności wnętrza bez skrępowania i obaw rozpisywał się przemawiały tłumione zdania w lirycznych kwiatach słał coś trwalszego niż obrączka strukturą diamentu krystalizował zamiar niecierpliwością po zamykanej kopercie pląsał
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Niestety Leszku, minus, pozdrawiam.
Leszek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziel i rządź bez słowa? tak najprościej. :)
Leszek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ważne że pachnie :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziel i rządź bez słowa? tak najprościej. :) Leszku, ja oddaję swoje wrażenia, nic więcej nie potrafię, kiedyś napiszę więcej. Sorry.
Leszek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziel i rządź bez słowa? tak najprościej. :) Leszku, ja oddaję swoje wrażenia, nic więcej nie potrafię, kiedyś napiszę więcej. Sorry. Czyli skazańców bez uzasadnienia na front wschodni, albo przed pluton egzekucyjny. Nie sądzisz Stefciu, że to za mało, żeby ferować wyroki? Pozdrawiam :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leszku, ja oddaję swoje wrażenia, nic więcej nie potrafię, kiedyś napiszę więcej. Sorry. Czyli skazańców bez uzasadnienia na front wschodni, albo przed pluton egzekucyjny. Nie sądzisz Stefciu, że to za mało, żeby ferować wyroki? Pozdrawiam :) Zgoda, ale brak mi pomysłu na wykład o wierszach w Z.
Leszek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli skazańców bez uzasadnienia na front wschodni, albo przed pluton egzekucyjny. Nie sądzisz Stefciu, że to za mało, żeby ferować wyroki? Pozdrawiam :) Zgoda, ale brak mi pomysłu na wykład o wierszach w Z. Cenię sobie uwagi wielu tu oceniających, którzy rzeczowo uzasadniają swoje decyzje, a wybacz nie trawię jeśli ocenia na minus i to nie tylko moje wiersze (bo ja jestem zahartowany), ktoś nie mając pomysłu na uzasadnienie. Nie zrozum mnie źle, bo nie bronię wiersza, ale jako skazaniec mam prawo dowiedzieć się za co zostałem skazany. Pozdrawiam. Leszek :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za te pląsy. One nie są współczesne!!
Leszek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za te pląsy. One nie są współczesne!! ciekawe gdzie to jest napisane? :)
Michał_Kućmierz Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za te pląsy. One nie są współczesne!! ciekawe gdzie to jest napisane? :) w "Weselu" he he, pozdrawiam M.
Leszek Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Tak macie rację współczesne byłoby, gdybym podobnie jak Marta Podgórnik w co drugim wierszu dodał kurwa albo spierdalaj. Oczywiście po co trudzić się i umelodyjniać wiersze, skoro większość piszących wiersze wolne czyta wszystkie wiersze oczami i nie słyszy melodii rytmu i rymu. Do obrzydzenia na tym i jemu podobnych portalach czytam jak dominuje kategoryczność wypowiedzi i zapadające wyroki domorosłych jurorów, którzy na pytanie o stopy odpowiedzieliby pytaniem: to coś z anatomii, prawda?. Wiele opinii można przyrównać do działań bandy czworga w chińskiej rewolucji kulturalnej. Typowym wyznacznikiem współczesnych czasów jest wypowiedź jednego jurora z ogólnopolskiego konkursu poetyckiego, że on najwyżej ocenia poetycki bełkot, bo jest odkrywczy i niepodobny do niczego. Samo otarcie się o malarza nie uczy malarstwa, a spotkanie w Radiu Katowice z Maciejem Szczawińskim (który nota bene o każdej formie potrafi się merytorycznie wypowiedzieć), nie czyni jeszcze poetą. To może tyle tej tyrady, bo poniektórzy lekko mnie wkurzyli, a nie jest to proste. Gratuluję więc dobrego samopoczucia poetom na piedestale, na który samozwańczo wyleźli. Pozdrawiam Leszek :)
H.Lecter Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Peel jest tak zajęty tym JAK mówi, że zapomina CO chce powiedzieć : - składa składnie litery - prowadzi uczucia - wybrzmiewa melodią - uświadamia - obejmuje subtelności - nie krępuje się i nie ma obaw - rozpisuje się - przemawia tłumionymi zdaniami - śle liryczne kwiaty - krystalizuje zamiar - niecierpliwie pląsa Przesłania brak. Minus jest - duży. Pozdrawiam.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 myślimy że warto przeczytać za pół roku koniecznie należy przeczytać i bez sentymentów zmieniać przetworzyć w spokoju komentarze nam się podoba ps nic nie damy - nie mamy :):)
Rachel_Grass Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 wiersz jest uliryczniany (momentami na siłę) tak mocno, że rzeczywiście gdzieś tłumi przekaz. nie dałabym ani minusa, ani plusa.
Judyt Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 niebieskie pasemka, strukturą diamentu krystalizował zamiar niecierpliwością po zamykanej kopercie z wypiekami na twarzy próbował objąć subtelności wnętrza bez skrępowania i obaw dla mnie to jest cały charakter, który Autor starał się powziąć, zamyślne, ciepłoniaście
amandalea Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za te pląsy. One nie są współczesne!! Ciekawe, Pan Maciej Szczawiński nie dzieli na współczesne i nie, tylko wsłuchuje się w melodykę wiersza i szuka jego wymowy. I jeszcze jedno, potrafi wznieść się ponad to co dotąd uznawał, do czego był przyzwyczajony i znajdować coś w czymś dotąd lekceważonym, niedostrzeganym. Jak dla mnie wiersz na plus :)
Rekomendowane odpowiedzi