samo dno Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 zabłądziłem poruszyło się uczucie zaniedbania ściany zwane domem zdmuchałem z wieczornym papierosem ja lubię nocą a od miesiąca tylko dnie pozostaje nienaruszony wątek snu niech zostaje ja idę i tak nie zbuduję z kart przyszłości
H.Lecter Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Skrótowość w tym przypadku, to nie kondensacja treści a jej brak. Wiersz bardziej sygnalizowany niż napisany. Na nie. Pozdrawiam.
Spiro Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 niestety ja też nie kupuję tego. dla odmiany zagłębię się trochę w szczegóły. animizacja "uczucia" - nie widzę celu, więc to tylko chwyt. moim zdaniem nieudany. "ściany zwane domem" - lepiej zostawić po prostu "ściany" - jest sztuczne, nieekonomiczne jak budowanie z wielkiej płyty. "zdmuchałem" - co to jest? dalej zbyt poszatkowane jak na mój gust. pozdrawiam
Rachel_Grass Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 i po co się na Zetkę porywać, gdzie głowę wysuszą w błyskawicznym tempie? ten wiersz jest średni nawet jak na dział P. postrzępione wersy, myśli, które za nic nie chcą ułożyć się w logiczną, nie mówiąc już o ciekawej, całość. poza tym "zdmuchałem" oraz "ściany zwane domem", jak mówi Spiro, brzmią bardzo sztucznie.
Magnetowit_R. Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 lepiej by było "dmuchałem z wieczornym papierosem" ewentualnie dymałem - nabrałby wyrazistości. i tak nie zbuduję z kart przyszłości z kart nie zbuduję przyszłości jakaś konstrukcja dziwna mi ta.
Rekomendowane odpowiedzi