Rachel_Grass Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Ludzie w angielskim wystroju zbierają porzeczki po północy. Cienie ponoć smakują lepiej. Udają sprzęty domowe; mama Sue chowa porcelanę pod parasolem, a wujek Richie za lampką czerwienieje. Po zabawie białe plamy halek i koszul układają kręgi na trawie, spęczniały komar śpi. Ludzie w angielskim wystroju znają prawdziwą poezję; hodują ją czasem w czarnych kubkach herbaty. ---------------------------------- taki niezobowiązujący obrazek, upraszam o opinię.
lubię latawce Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 bardzo nietypowy obraz bohemy, zupełnie inny niż ten, do którego przyzwyczaiły nas modernistyczne opowieści. Po zabawie białe plamy halek i koszul układają kręgi na trawie, spęczniały komar śpi. - no, toż to znane i swojskie, prawie młodopolskie:P Ludzie w angielskim wystroju znają prawdziwą poezję; hodują ją czasem w czarnych kubkach herbaty. - a to mnie frapuje :/ taka 'elegancka' zwrotka i zarazem nieelegancka, bo dlaczego Anglicy lepsi? ;/ cosik jeszcze mało kapuję. wrócę. pomyślę. pozdrowię. ;o) angie
Pancolek Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Nicio rozumiem ;D Bardzo sprawnie napisane, będę się wczytywał, najpewniej w P. Pancuś
Rachel_Grass Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łapię za to wrócę i trzymam- obietnice spełniać trzeba :) dzięki za komentarz, życzę pomyślnego rozwikłania wiersza. pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękiii, i więcej nie trzeba :) na P to raczej chyba nie, jeszcze nie wiem. jakoś nikt nie podsuwa propozycji zmian. pozdrawiam serdecznie.
Pancolek Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękiii, i więcej nie trzeba :) na P to raczej chyba nie, jeszcze nie wiem. jakoś nikt nie podsuwa propozycji zmian. pozdrawiam serdecznie. Dawaj do Zetki, żebyśmy szybko do 10 dobili i mogli głosować :) Ja już podjąłem takową decyzję ;D
Rachel_Grass Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękiii, i więcej nie trzeba :) na P to raczej chyba nie, jeszcze nie wiem. jakoś nikt nie podsuwa propozycji zmian. pozdrawiam serdecznie. Dawaj do Zetki, żebyśmy szybko do 10 dobili i mogli głosować :) Ja już podjąłem takową decyzję ;D przestań, nie będę się ośmieszać, przynajmniej na razie :) głosować, głosować. ja zaczekam na swój czas.
lubię latawce Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze, dobrze myślę? :D :> ;o) latawce.
Rachel_Grass Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 dobrze, dobrze myślisz. dam Ci wskazówkę a propos mamy Sue. wiesz, jaką skórę mają czasem kobiety? :P takie specyficzne określenie, no właśnie :) puenta; ok, niech Ci będzie. skoro w to wierzysz- tak jest, jak mówi moja najlepsiejsza przyjaciółka. pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 nie wiem jaką skórę mają czasem kobiety lepiej mnie oświeć, serio :D póki czas! ;o)
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 hehe...fajnie namalowałaś specyficzne środowisko babskich laleczek i jak słowa gładko płyną brawo :) cieplutko pozdrawiam -teresa
Rachel_Grass Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Latawcu, słyszałaś może kiedyś o porcelanowej skórze? :) dziękować, dziękować, szczególnie za drugi wers wypowiedzi.
Rachel_Grass Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma sprawy, ja też bym chyba nie skojarzyła :)
Baba_Izba Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Bardzo, bardzo ładnie namalowane, nasuwa mi się na myśl obraz Moneta - "Kobiety w Ogrodzie". Zbieżność, czy trafiłam? Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi