Baba_Izba Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 szpaler starych kwitnących lip konary unoszą wysoko obłokami zieleni w ciemność zmierzch gubi szczegóły gasi rysy twarzy maskuje uśmiech w półśnie zgłębiam impresjonizm chwilę nasycam werniksem napełniam światłem pomarańczowe latarnie z przenikliwością oczu sowy odwracają uwagę wiedziałaś od początku oczy szklą się czas zaciska usta wstrzymuje dzień nie przycumowane maleją w oddali dwa statki ufo
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 na plus, dwa statki ufo i ten samotny wers świetnie współgrają z impresjonistyczną resztą pani olejna ;) zdrówko Jimmy
kasiaballou Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem mile zaskoczona Pani wszechstronnością w poszukiwaniu środków wyrazu fajne to 'ufo' płynny wiersz pozdrawiam kasia.
IN Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 mam nieodpartą chęć ciut poprzycinać ;) ale.... u Ciebie podobnie jak u Stanki gadulstwo ma urok poobcina się i z listu zostanie ino depesza ;) płenta z ufkami - zabójcza :)))
Marusia aganiok Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Taaak, to je "rytuał kombinowany" i broń panie przed obcięciem:))) Pozdrawiam:)))
zak stanisława Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i prawde godo! we wszystkim! fajny wiersz obrazowy , scmok
Baba_Izba Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jimmy, potrzebne mi były pogłaski (czyt. - od głaskania), cieszy mnie Twoja opinia. Również zdrówka - pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 jestem mile zaskoczona Pani wszechstronnością w poszukiwaniu środków wyrazu fajne to 'ufo' płynny wiersz pozdrawiam kasia. -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 19:32:41, napisał(a): kasiaballou Komentarzy: 866 ================================================== ================================================== Witaj Kasiu! Lubię jak mnie odwiedzasz, coś znajdujesz, próbuję od czasu do czasu, raz lepiej - raz gorzej wychodzi, ale fajnie jest, jak jest dla kogo! Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak INuś chce Ci się przycinać, to widać się nadto rozgadałam. Baby są gadatliwe, nawet moja kotka to potwierdzi! Muszę to sobie zapamiętać i krócej. Stenia - to uniwersytety, a ja - najwyżej - przedszkole, chociaż pogadać, to fakt, obie lubimy (i nie tylko). Jak się cieszę, że "zabójcza", łauu! Też przesyłam śmieszki - uśmieszki - baba
Baba_Izba Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za obronę przed cięciem, widać da się do końca! Tytuł, może czytelny nie dla wszystkich, ale peelka już od lat, ten rytuał kombinowany -"ciągnie". Znam ją, to wiem. Życzliwe od baby - heeej!
Baba_Izba Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i prawde godo! we wszystkim! fajny wiersz obrazowy , scmok Dziękuję Stenuś, serdecznie! Jak miło, że - jesteś! Odscmokowuję - baba
Robert_Siudak Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Gratuluję wiersza. duży +. Ja akurat najbardziej uśmiecham się na pierwsze cztery strofki :) Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Całość podoba się bardzo!:) Zgrabnie namalowane. Daję wiersz do ulubionych. Dobrego dnia:)
teresa943 Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Nic nie wycinaj. Wiersz bardzo, bardzo... P-ka chyba ma na myśli "rytuał" życia i przemijania, ale to tylko takie moje... Gratuluję obrazu, malarko! Lubię Baby gadanie. :))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja się uśmiecham do Ciebie, dziękuję za słowa i wpis. Jeśli pierwsze cztery - znaczy to, że się rozgadała baba. Uwagę biorę sobie! Z izby - heeej!
Baba_Izba Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Agatko, Miła Agatko!" Znasz tę piosenkę? Była taka, bardzo ją lubiłam (i lubię). Dziękuję, serdeczności, zdrówka - baba
Baba_Izba Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Kochana, przypomniał mi się taki stary dowcip z "Przekroju" (była seria o Falczaku): "Falczak wzdycha: inne baby czasem rozmawiają, a ta moja tylko gada, gada, gada.." B.mi się podoba (kawał). Nie ukrywam; mam coś z Falczakowej! Wybacz mi tę autoironię, lubię śmiać się z siebie, wiem, że co innego chciałaś przez to powiedzieć. Dziękuję Teresko, za wszystko życzę słoneczka - baba
Marlett Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Miła Babo! zmierzch gubi szczegóły gasi rysy twarzy maskuje uśmiech w półśnie zgłębiam impresjonizm chwilę nasycam werniksem napełniam światłem Dla artysty zmierzch nie stanowi problemu. Potrafi wzmocnić obraz różnymi środkami. Ładnie ,malarsko;)) Serdeczności.
teresa943 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Kochana, przypomniał mi się taki stary dowcip z "Przekroju" (była seria o Falczaku): "Falczak wzdycha: inne baby czasem rozmawiają, a ta moja tylko gada, gada, gada.." B.mi się podoba (kawał). Nie ukrywam; mam coś z Falczakowej! Wybacz mi tę autoironię, lubię śmiać się z siebie, wiem, że co innego chciałaś przez to powiedzieć. Dziękuję Teresko, za wszystko życzę słoneczka - baba Śmiać się z siebie to najcudowniejsza zaleta, która pomaga przetrawać najgorsze; wszystkie mamy po trosze coś z Falczakowej, ale nie wszystkie potrafimy malować tak czarująco jak TY, kochana Babo. :)))))) Miłego dnia -teresa
Baba_Izba Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, jeśli tak odbierasz, bardzo mi miło, z pozdrowieniami - baba
Rekomendowane odpowiedzi