Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pierdolę nie robię nie mam siły motywacji a chęci
wyszły przez dziury w ścianach te co w nocy świecą
bandażem i zapowiedzią kolejnego święta czy raczej
żałoby

teraz cały miesiąc na zbieranie owoców morza ale
jeszcze kręcę się jeszcze chodzę i patrzę i w barach
przysiadam jeszcze unikam długów kochanek sąsiadów
przemykam pod murem szukam w portfelu

jeszcze w piwnicy kamfora kwas chlebowy cytrusy weź
tylko wysokie obcasy i gąbkę gdybym nagle zaczął tracić
nasienie

zapłać za benzynę niech nas zapamiętają być może
kiedyś tu wrócimy a wtedy przyjdzie z nami cały
legion

(17 V 2008)

Opublikowano

mnie takie teksty zwisają
jak peel ma kompleksy to niech się leczy
może poprzez dobre wiersze a nie takie tam zrzuty
zarzuty
wyrzuty
i zaklęcia, które wymyslili już w starożytnym egipcie
ile to już lat temu? a tu wciąż to samo
ech
Panie Marcinie - pogłaskaj peela ode mnie
MN

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

osobiście myślę, że taka wulgarność to raczej oznaka słabości PeeLa;). wszystkich nie przekona, wiadomo. jeszcze ad. przekleństw: pojawiają w poezji od bardzo dawna, wiec nie wiem, czemu wciąż budzą zdziwienie.
pozdrawiam:)
Opublikowano

heh, dzięki:)
a wracajac do przekleństw i wulgarności: cóż, ostatnio i tak trochę ograniczam=P. ale myślę, że skoro piszę o rzeczach niezbyt miłych, PeeLa rzucam w taką, a nie inną scenerię, głupio pisać zachowawczo. a przecież wulgaryzmy też są nośnikami emocji, negatywnych co prawda, ale emocji. bo ten świat gdzieś istnieje, bardzo blisko, tylko o tym się nie mówi. a ja nie zamierzam go upiększać. nie w tekstach. sam nie wiem, mam wrażenie, że czasem trzeba tak prosto w twarz, żeby coś pokazać. nie wnikać tylko gdzieś między wierszami analizować dlaczego tak.
poza tym, nawet niektórzy językoznawcy uważają, że umiejętnie użyty wulgaryzm potrafi podnieść wartość textu;)
pozdrawiam

Opublikowano

Panie Marcinie - ma pan rację, ja jednak mam pogląd, że napisanie wiersza to zaproszenie do własnego świata. I jakby się pan poczuł wchodząc do kogoś, a pierwsze co usłyszał to to, co pan napisał w pierwszym wersie? Na pewno szok, ale czy o taki szok chodzi?
Ja wiem, że nawet nasi najsławniejsi przeklinali, ale czy to jest tędy droga? Ja po rpostu nie lubię tego całego wulgaryzmu, który mnie otacza. Może to mój problem, ale jak pan widzi - ludzie lubią być okrutni.

Hania.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Raz się Nata z Alą w wierszach zwarły, mówił o tym Wiedeń, szeptał Narwik, wszędzie, gdzie przez internety doszły, stety lub niestety, ich porymowane nieźle żarty.   Pozdrawiam :)    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Stary_Kredens Tych lat nie odda nikt, pozostała pamięć i wspomnienia. Optymistycznie myśląc, dobrze byłoby mieć szansę powrócić chociaż na pewien czas do tych momentów w naszym życiu, które były dla nas najmilsze, najlepsze. Pozdrawiam również serdecznie. @Wiesław J.K.
    • @Jacek_Suchowicz wieloznacznie ale bez pomyłki one to kwiaty myśli wspomnienia kobiety one?!
    • @Tymczasem Pamiętam czasy, gdy nie było internetu. Książki, czasopisma, gazety dalej istnieją, lecz komputeryzacja opanowała cały świat. W ubiegłym stuleciu publikowanie swoich wierszy dla szerszej publiczności nie było czymś łatwym. Swoje pisanie trzeba było wysyłać przez pocztę i czekać cierpliwie na jakąkolwiek odpowiedź.  Wiersze były ocenianie przez, wierzę, że fachowców w dziedzinie literatury i wybrane przez nich wiersze zamieszczane były w różnych periodykach.  Wyróżnieni autorzy otrzymywali nawet nagrody w postaci małej kwoty pieniężnej. Inne czasy, inne zasady. Ogólnoświatowy dostęp do internetu zmienił wszystko i przyspieszył komunikację międzyludzka w dotąd niespotykanych możliwościach.  Oczywiste jest to, że opublikowanie swojej książki lub tomiku wierszy w wersji papierowej dalej pozostaje dużym wyróżnieniem dla pracy danego autora.   Myślę, że brak weny, natchnienia to normalny stan rzeczy po prostu na wszystko jest czas i jak to się po polsku mówi co za dużo to nie zdrowo. Wiem, że żyjemy w świecie, który pędzi do przodu na przysłowiowe złamanie karku lecz każda twórczość spełni swoje zadanie, gdy będzie przemyślana i miała czas na dojrzewanie. Pozdrawiam serdecznie.  
    • Tęsknie za miejscami - za ciepłymi i zimnymi sferami, Tęsknie za momentami - za tymi lepszymi i gorszymi, Tęsknie za uczuciami - mocniejszymi i słabszymi, Za tą chwilą pewnie też będę tęsknić, Tęsknie za wszystkim, Ale czy to że Tęsknie za wszystkim nie znaczy że za niczym nie Tęsknie?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...