Krzysztof Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 z wystraszonym spojrzeniem powiedziałaś mi nie pisz o miłości bo to takie kruche uczucie ludzie pragną go wlaczą o niego lecz jakieś małe drobiazgi wszystko niszczą piszę jednak miłośc wszystko zniesie wszystko przetrwa mówiłaś nie pisz miłość piękna i czysta tak ona bywa krucha i mocna ale tak strasznie ją stracić piszę miłość nigdy nie ustaje ona nie bywa ona zawsze jest mówiłaś tak trudno ją zachować świat pragnie tylko wygody on pełen nienawiści i egoizmu piszę miłość nie szuka wygody powtarzałaś ciągle miłość przynosi tyle bólu tak serce rwie zawsze rani piszę miłość łaskawa nie dopuszcza się bezwstydu ty tak dużo mi mówiłaś o miłości lecz usłyszałem tylko ból strach i rozczarowanie i piszę ci nie bój się otwórz serce o miłości już wszystko powiedziane: „miłość jest cierpliwa i łaskawa miłość nie zazdrości nie szuka poklasku nie unosi się pychą miłość nie dopuszcza się bezwstydu nie szuka swego nie unosi się gniewem nie myśli złego zapomina o doznanych przykrościach nie cieszy się z niesprawiedliwości lecz współweseli się z prawdą miłość wybacza wszystko znosi wszystkiemu wierzy we wszsytkim pokłada nadzieję wszystko przetrzyma miłość nigdy nie ustaje”
Judyt Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 bo to takie kruche uczucie- jeśli chodzi o uczucie to można powiedzieć, że to jest prawda ale miłość to nie jest uczucie, chyba, że mowa o rozróżnieniu w etapach rozwoju, pozdr. ciepłoniaście
Krzysztof Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 dla wielu ludzi przez całe życie pozostaje jednak tylko uczuciem.
Judyt Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. toteż właśnie dobra sygnalizacja, że to błąd powiedziałabym: o miłości gdy bezsilność trwogą odłącza się od rozumu
HAYQ Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 bo to takie kruche uczucie ludzie pragną go wlaczą o nie sorry, ale tylko do tego momentu doczytałem. Pozdawiam.
Piękny Wojtuś Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 We własnym wierszu zacytowac cudzy utwór w całości, to chyba nieporozumienie. Poza tym już Rafał Różewicz i HAYQ podsumowali. Nie załamuj się, pracuj dalej.
Krzysztof Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 a ja się i nie załamuję, już od wielu lat jestem w poszukiwaniach, wiele próbowałem :) dzięki za przeczytanie wszystkim :)
Mr._Żubr Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wygrałeś
Johny Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie się żyło w dawnych czasach. Wystarczyło napisać coś w tym stylu by trafić do kanonu ;).
Krzysztof Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie się żyło w dawnych czasach. Wystarczyło napisać coś w tym stylu by trafić do kanonu ;). wcześniej na pierwszym miejscu był sens w pisaniu, a teraz wykrętasy :D
Rekomendowane odpowiedzi