JacekSojan Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 /dedykuję wszystki obecnym i przyszłym rencistom-emerytom/ Kto spojrzy raz na rentę moją mówi że czas się zająć jogą Wyłączyć zmysły no i prąd I schować się na miesiąc w kąt W dniu w którym zjawia się listonosz posilam swoje zbędne łono i pocztą zwrotną wszystko ślę na PeCeKa OeŚPe Niech mają w ZetHaPe na "Sporty" nim tenisowe staną korty Niech ćmią na zdrowie i pod wikt W mundurze trza mężczyzną być Niech mają także w eSeLDesie gdzie postępowa przyszłość - wie się Więc po zebraniu "jabłka dwa" niech se obciągną - aż do dna Dzielę na KRUS i podkomisje gdzie się wykuwa ładu wizje I na Reformę dałbym coś bo widzę że w potrzebie gość ale mi brakło A tu pomnik Matki-Polki Pierwszy Rolnik Chciałbym Przysięgam Ale cóż Renta się wyczerpała już Dałbym na Kraków - obowiązek Na suszę w Ghanie Sierot Związek Globalizacji plan bym wsparł lecz nie z tej renty - niech bym zmarł Zatem uwzględnić chciej podanie Wysoki Sejmie w głosowaniu - wysokością renty mierz patriotyzm i społeczną więź Niech z pracy mojej mam też ślad Dziaduje państwo - gdym ja dziad
allena Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 ostatni wers jest niepotrzebny, bo jeśli człowiek nie ma, to nie może zganiać na państwo:) Ponoć rozdawali wędki:) a.
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 "Niech z pracy mojej mam też ślad Dziaduje państwo - gdym ja dziad" tak bardzo jestem rad gdy się ujmuje za mną dziad :):):) ren-cista
HAYQ Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wędki rozdawali , załatwiali Kluski, Dali surrealizm i komunizm ruski. 150 euro średni dziś rencista ma i niech się cieszy i niech się zachłysta. ;/
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 czy to ma jakąś logikę w końcu, bo proszę zobaczyć, narzeka peel na wysokość renty a potem podanie takie do rządu wysuwa: "- wysokością renty mierz patriotyzm i społeczną więź" to albo nie potriota, albo socjopata, coś pan tu namotał ;? a może peel chwali się swoją rentą a nie żali nad nią? zdrówko Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tzn ja rozumiem kontekst i sens, jednakże można to odczytać błędnie, może lepiej tak wysokość rent ustalaj według miłości kraju ... też nie ale bliżej
Rekomendowane odpowiedzi