maranatha neothenia Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 szwami ozdobione żebra jak pudełko-pozytywka otworzone-przeszukane A z nich wieloznaczne nitki, na ich końcach ptaki w obrączkach wyfrunęły wszystkie wyginając ciało
H.Lecter Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Jak zwykle u ciebie - dobitnie,sarkastycznie,boląco.Pora wyjść poza "klatkę".Przynajmniej spróbuj.Pozdrawiam.
maranatha neothenia Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg mnie jest j/w + chłodno i kalkulacyjnie.. pozorne wyjście z klatki to odseparowanie, zamknięcie 'boląco' w słoik z formaliną i obserwacja. Faktyczne wyjście z klatki będzie wtedy gdy zapomnę/lub unieszkodliwię szpitale pełne istot wrzuconych do jednego worka i mnie obok nich uważającą się za 'szczególny przypadek' Treść utworu przygląda się pewnemu schematowi: na korytarzu jest pełno ludzi, patrzą się na przejeżdżające wózki i łóżka z innymi na pokładzie, czekają wypełnieni całą masą 'ptaków' których nikt inny nie widzi. chirurg widzi ich jako ciała i funkcje życiowe - oni widzą nieprzespane noce i zastrzyki w brzuchu, ten dysonans tak samo jak poprzedni utwór 'Atropos nie przecięła' ukazuje wiele z przemyśleń na tematy podstawowe: samookreślenie człowieka vs sprawy zycia i śmierci. mam kilka innych wierszy ale wg mnie są za słabe.. nie ma w nich 'tego czegoś' dzięki za odwiedziny. pozdr.
maranatha neothenia Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki. to również jest to co chcę osiągnąć poprzez pisanie. miło mi Pansy i zapraszam do innych utworów
Nessa Isilra Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Ciekawy, tzn trzeba się grubo zastanowic, więc sie zastanawiam;). Druga strofa bardziej, w pierwszej zgrzyta mi stwierdzenie żebra jak pudełko-pozytywka ale to już takie czepianie sie;) Kaś dyga:)
maranatha neothenia Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej Kaś żebra mają być nieprzyjemne w odbiorze.. a reszta opisu tego co myślę i co staram się tam przedstawić jest w którymś koment. pozdr. /zapraszam do reszty utworów/ i dzięki za wizytę.
Rekomendowane odpowiedzi