Marusia aganiok Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 jednym ruchem zadeptała pająka jakby nie mogła splunąć i zawrócić ominąć w najgorszym przypadku
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 pająki się depta... zdrówko Jimmy
Baba_Izba Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 może się depta, ale się nie powinno, chociaż pająków się bardzo lubimy bać! Życie w każdej postaci jest zadziwiające i (brrrrr!) piękne! Jimmy Jordan: lepiej "splunąć, zawrócić", odstukać, na szufelkę itp. Marusiu, pozdrowienia dla Ciebie i peelki, chociaż naprawedę mogła inaczej. - baba
kaja-maja28 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 zależy jaki pająk:) są pająki małe nie gryzące-szczęście przynoszą kawalerowie plan pragnienia zapoznania się:) złapiesz za ramię nie ugryzie Cię:) miotełką usuniesz go:) serce choć boli ale on nie pasi mi się:) Pozdrawiam milutko
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 zdeptać czy zadeptać ? to wielkie pytanie :):):)
Marusia aganiok Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 serdecznie dziękuję za przeczytanie; wierszyk powstał jako sprzeciw, ale zabobon to zabobon - istnieje i ma się dobrze:))) Jeszcze raz baaaaardzo dziękuję:)))))
M.E.FIRCHO Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 no i zabobon się obronił :) wiersz "z uśmiechem" i tak go przyjęłam pozdrawiam, M.E.
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Powtórzę za A.Czaykowskim: "Pająk wieszczek po srebrnej sieci Z rana nieszczęścia zwiastować leci, A gdy wieczorne godziny wieją, Wróżbita cieszy złotą nadzieją, Więc szkoda zabić pająka." Wg. mojej babci, szczególnie kawalerowie i panny powinni wystrzegać się zabijania pająków, jako, że nie znajdą prawdziwej miłośći (nigdy nie wpadną w jej sieci). Marusiu, wiersz Twój fajniutki; lepsze za -bobony niż za -bijanie! (straśnie i okropniasto boję się pająków!) Serdeczności - baba
HAYQ Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pajęki, te czerwone potrafią być paskudne a jak OSZOłOMione tak do zdeptania trudne, że lepiej je omijać bardzo szerokim łukiem, który robimy z kija, cięciwę zaś... hmm... z włókien? Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 pająk, kot czy zając zabobony znając ciągle się ludzimy -na psa urok- przechytrzymy wydaje mi się, że wiersz "wyśmiewa" zabobony, bo przecież od stuleci ludzie pukają w nie malowane, zawracają, gdy kot...ech, dużo tego; zabawnie i zarazem pouczjąco... a tak nawiasem mówiąc, to ja też boję się pająka, ale jeśli nie chodzi mi po nosie, puszczam wolno serdecznie pozdrawiam -teresa
Marusia aganiok Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nnno wyśmiewa, ale ostatnio przekonałam się, że bardzo dużo ludzi wierzy w to, więc teraz myślę, że może coś w tym jest?:)))) Dziękuję za koment. i pozdrawiam pięknie:)))
Marusia aganiok Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie to małe -za wszędzie się wciśnie:))) Bardzo dziękuję za miłe słowa i milutko pozdrawiam:))
Marusia aganiok Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na dzień dzisiejszy w zasadzie nie; samo rozdzielenie przypomina mi śmieszne pytanie właśnie o "bobon":))) W trakcie dyskusji na temat zabobonów ktoś nie zrozumiał,albo niedosłyszał zadał prowadzącemu pytanie - cóż to jest ten bobon? I tak sobie pomyślałam, że tu na orgu spotykam dużo po - dzielonych wy - razów:)) No to sobie też podzieliłam:))) Pozdrawiam i bardzo dziękuję za, no za pytanie:))) :
Marusia aganiok Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję za koment. i równie pięknie pozdrawiam:)))
Marusia aganiok Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pajęki, te czerwone potrafią być paskudne a jak OSZOłOMione tak do zdeptania trudne, że lepiej je omijać bardzo szerokim łukiem, który robimy z kija, cięciwę zaś... hmm... z włókien? Pozdrawiam. Ale fajny wierszyk i o pająku i o łuku, który mi się podwójnie tłumaczy:))) Również pozdrawiam:)))
Marusia aganiok Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na dzień dzisiejszy w zasadzie nie; samo rozdzielenie przypomina mi śmieszne pytanie właśnie o "bobon":))) W trakcie dyskusji na temat zabobonów ktoś nie zrozumiał,albo niedosłyszał zadał prowadzącemu pytanie - cóż to jest ten bobon? I tak sobie pomyślałam, że tu na orgu spotykam dużo po - dzielonych wy - razów:)) No to sobie też podzieliłam:))) Pozdrawiam i bardzo dziękuję za, no za pytanie:))) : to ja bym połączyła. co za sens dzielić tytuł, tylko dlatego, ze się rozdziela wyrazy w innych wierszach? jeśli nie uzasadnia się w tekście, staje tylko okoniem luuubbięę okonie - skrobać a i w smaku nie ustępują:))) Powodzenia:))
Marusia aganiok Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. luuubbięę okonie - skrobać a i w smaku nie ustępują:))) Powodzenia:)) a tak, warto by szły też w parze ze świadomością, nie z samą przekorą. jeśli chodzi o wiersze. wszak sama Autorka nie wyraziła przekonania co do znaczenia tego tytułu rozdzielonego w wierszu :) czułki jeezu i Ty myślisz, że nie mam świadomości bo tytuł nie pasi? Myślisz, że nie wiem co piszę (jeśli chodzi o wiersze) Nie wyraziłam przekonania i nie wyrażę, bo nie chcę i już:)))
Marusia aganiok Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Niczego nie będę pisała na priv. ponieważ mam tak wielki dystans do tych wierszyków, że każdy może pod nimi pisać co chce.Mam dużo innych zajęć i akurat to,że tu jestem jest dla mnie wytchnieniem.Nie chce mi się w kółko nawracać - napisałam tak, bo widać tak chciałam i koniec i "toczka".A czy mi szkoda wiersza? Jest tyle innych rzeczy, nad którymi się trzeba pochylić, że wiesz... akurat tu nie widzę problemu:)) Pozdrawiam:))) Pięknie:)))
Rekomendowane odpowiedzi