Gaja Istnieje Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 nic nie rozumiesz posłuchaj ja nie mam już 30 lat wplatam tylko dyspozycje między mnie i siebie nie jestem jak Kleopatra a ona próbuje mnie uwieść regina meretrix femina trita
Gaja Istnieje Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 regina meretrix- królowa nierządnic femina trita- dziwka
M.E.FIRCHO Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Najpierw byłam na "nie" ale później doszłam do wniosku, że powinnam zmienić zdanie. I zmieniałam ;) pozdrawiam, M.E.
Rachel_Grass Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 w "małym" utworze słowo "mnie" nie powinno pojawić się 2 razy. regina czy redina, bo wiersz podaje wersję inną od tłumaczenia? edycja; jednak regina.
Drax Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Przepraszam za tą uwagę, ale jak już pisać po łacinie - to poprawnie. A więc "regina meretrix" to "królowa nierządnica" Natomiast "królowa nierządnic" (o ile się nie mylę) byłoby: "regina meretricium" (tak, tak, polski nie jest jedynym językiem, gdzie rzeczownik odmienia sie przez przypadki ;) ) Poza tym wiersz jest całkiem dobry. Nie pokuszę się o jego dogłebną interpretację, ale myślę, że jest dość czytelny. Mnie się w każdym razie podoba. I musze zgodzić się z przedmówcą co do tego, że końcowy dystych jest świetny ;)
lubię latawce Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 a mi nie bardzo się podoba :(( jakieś takie zbyt luźne, niespójne; brak mi tu kręgosłupa (a co do sentencji łacińskich - to ja jestem na nie uczulona, nie cierpię ich, mimo, że interesuję się językami obcymi) ode mnie niestety mały minus ale pozdrawiam serdecznie ;o) angie
Rekomendowane odpowiedzi