Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Koziczynek – na krawędzi cmentarzy wiatrem biegasowym czas tu jak krecha po ranie zaswędzi, drapnie człek, wiatrem zajdzie niebo całe, i w dół po głazach, skąd brzegi krawędzi schodzą pod murek, zamieniając w skałę co żyło, teraz ścisła rozpacz śnięta, bo tutaj cmentarz, wyrwane jutro od bram czasem wionie, przejmiesz się, dzisiaj jeszcze cię tu złożą, i taki będzie opowieści koniec, i próżno wadzić z jaką prawdą bożą, żyło się teraz ścisła rozpacz śnięta, bo tutaj cmentarz i choćbyś z rąk starł papilarne znaki, drogi omijał, nie myślał skąd – dokąd czas cię odnajdzie i po kosie na kij spod Koziczynka odda cię obłokom, tu ciało twoje ściśnie rozpacz śnięta bo tutaj cmentarz. ------------------------------------------ od autora: Koziczynek - jest częścią wsi Koziczyn, do zabudowań należy kościółek,cmentarz i dom księdza i kościelnego, wszystko leży na krawędzi opinogórskiej, piękne widoki na nieckę ciechanowską, polecam do odwiedzenia, kościółekk bardezo stary (XVI w.), w Koziczynie urodził się znany w Paryżu rzeźbiarz i malarz Bolesław Biegas
Baba_Izba Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze delektuję się Twoją poezją - bardzo obrazowa, a ja lubię wędrować, zwiedzać. Serdeczności - baba
Lena Achmatowicz Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 "czas cię odnajdzie i po kosie na kij" świetne, moim zdaniem najlepsza jest ostatnia strofka:) serdecznie podzrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze delektuję się Twoją poezją - bardzo obrazowa, a ja lubię wędrować, zwiedzać. Serdeczności - baba dziękuję, Koziczynek jest może zbyt mały bo tylko kościółek i cmentarz - ale okolica ciekawa zapraszam MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ostatnio kosę reperowałem i tak mi się ... dziękuję Leno MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taaa taki układ pana, plebana i chłopa, hihihihi MN
tadek niejadek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taaa taki układ pana, plebana i chłopa, hihihihi MN dokładnie taki, a pleban bossem
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taaa taki układ pana, plebana i chłopa, hihihihi MN dokładnie taki, a pleban bossem na krawędzi koziczyńskiej fali zmywa resztkę zasranych robali co się w dal chcieli udać a on im rzecze - kuda?!! taki układ jak burkłak hihihihihi MN
M._Krzywak Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Przyjadę na Popa (che che) to posłucham może wreszcie. Na plus. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, to może i ja, tez chciałbym zobaczymy co z tego wyjazdu wyjdzie MN
H.Lecter Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Piękna ta twoja ballada koziczyńska -prosta,mądra i ciepła w ten już zapomniany ,ludyczny sposób.Będę sięgał po nią gdy mnie dopadną "lęki egzystencjalne"...Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech tam leki, przyjedź - zobaczysz jak to jest tu naprawdę zapraszam MN
tadek niejadek Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dokładnie taki, a pleban bossem na krawędzi koziczyńskiej fali zmywa resztkę zasranych robali co się w dal chcieli udać a on im rzecze - kuda?!! taki układ jak burkłak hihihihihi MN ale nudna rymowanka
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i bardzo dbry komentarz, dziękuję Stefanie MN
amk Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 i ja bos(k)o przez cmentarz koziczyński biegasem Pozdrawiam serdecznie (z ukłonikiem) Maciek (upyszniony)
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 kompozycje oparte na powtórzeniach paradoksalnie w swojej powszedniości nie tracą uroku zdrówko na plus, ten o srebrnej górze wyszedł gorzej np Jimmy
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. biegas zwał się biegański pewno od galopu wyrzęzbił raz Panu ołtarz, sponad stropu spojrzał Bóg i rzecze mój drogi człowiecze ze stropu a hyża! tak on do Paryża, hihihi dzięki AMK za wpis MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powtórzenia to blues, to teatr grecki, a tu nasze błogie i swojskie zapiecki gdyby je kto nie opisywał z doskoku urok by kto rzucił miast dojrzeć uroku dzięki Jimmy za wejrzenie MN
Rekomendowane odpowiedzi