janusz_pyzinski Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 pragnąć cię na pewno za mało a mieć na własność cóż to znaczy kiedy w przestrzeni między mną a tobą tyle nieprzypadkowych grabieży kochać ciebie inaczej w lotnym stanie skupienia gdzie anioły szukając dla skrzydeł podpory odnajdują niebo kochać cię cóż to znaczy metafizyka czy ciało pod osłoną niewidzialnych dłoni kandelabra nocy i świtu przeznaczeń kochać cię to być dobrze nastrojoną struną gotową na odpowiedź każdego szarpnięcia przyszłością związaną z przeszłością jednym biciem serca i jednym oddechem kochać cię to znaczy ciągle do początku wracać i na nowo tą samą zdobywać w kolorach nocy kolorami dnia kochać cię to być światłem twego cienia i cieniem twego światła trwać liściem w twych ramionach drżeć kochać cię to znaczy jeszcze więcej niż móc by pomiędzy ziemią i niebem ze światów dwóch stworzyć nową planetę róż
Goya Abramowicz Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Dodałam sobie do ulubionych...
kaja-maja28 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 bardzo ładny - pragnienie i kochanie P/m
fiołkowa panna anna Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 przepiękny! dech zapiera...
Bez przyszlosci Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 szczęśliwa ta, którą kochasz w ten sposób
Kamil Mikietyński Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Miłość to niezwykłe uczucie - widać, że ty o tym wiesz i przekazujesz to innym w tak piękny, a za razem w prosty sposób. Świetnie opisałeś te uczucie. Masz wielki talent, wszystkie twoje wiersze bardzo mi się spodobały. W tym utworze puenta jest ciekawa, mądra, piękna, szczera, a przede wszystkim prawdziwa. Pozdrowienia dla Wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi