Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak Tak Tak Pamiętam lata 80, kiedy gazyfikowałem całe wsie, chodziłem po domach ustalając sprawy techniczne doprowadzenia gazu, a przy okazji rozmowy z ludźmi "prostymi rolnikami" a jednocześnie o ogromnej wrażliwości nie mówię o oczytaniu. A już usiadłem z wrażenia gdy wchodzę (chałupka skromna, niepozorna) a facet, który przed chwilą wrócił z pola, rzuca fragmenty Pana Tadeusza z głowy.  Całego znał na pamięć  Każdy nawet najprostszy człowiek ma swoje głębokie przemyślenia tylko trzeba umieć go otworzyć, bo zazwyczaj wita nas maska uśmiechnięta   Pozdrawiam
    • @Czarek Płatak   Bardzo dziękuję, że to zauważyłeś. :)))  Serdecznie pozdrawiam. 
    • @Berenika97     dopiero teraz odpowiadam bo ciszą chciałem uszanować przeżycia Ali.     dziękuję Nika za Twoje słowa, za świetną poetycką analizę i za dobre myśli.   fajnie masz z tym lasem za oknem i tymi chórami ptasimi.   do tego wiosenne wonności i spokój istnienia.   pozdrawiam Nika ciepło :)    
    • @Czarek Płatak   Bardzo dziękuję!   Ispiracją było trudne spotkanie - z osobą, która bardzo rozpaczała po odejściu jej miłości  - całkowitym odejściu.   Serdecznie pozdrawiam. 
    • @Jacek_Suchowicz @Jacek_Suchowicz…czyli co? prości ludzie też czasami czują więcej   zawstydziłam się a wydawało mi się że już umiem czasami pochwałę …rozumiem że pochwaliłeś moje rozmowy z Krukiem-:) dziękuję @Bożena De-Tre Tzn przyjąć pochwałę.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...