Baba_Izba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 mówiłeśczłowiek też ma skrzydła ale nie każdy o tym wie uwierzyłam wysoko dalej horyzont wyostrzone pragnienia i zmysły pęd błysk sekunda ciemność niebo z hukiem jednoczy się w gniewienie wszystkie burze przelecisz odtąd szybuję w rozległej surowej przestrzenione bywają najpóźniej ostrzegamy siebie nie boję się wichru lecz tego by sił skrzydłom starczyło żyć tylko na ziemi
Jimmy_Jordan Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 urocza puenta ale nie dla poetki takie życie ;P zdrówko Jimmy
lubię latawce Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 "nie boję się wichru lecz tego by sił skrzydłom starczyło żyć tylko na ziemi" cudnie. a puenta prawie jak modlitwa. ach, masz Babo dwa plusy ode mnie ++
Baba_Izba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jestem pewna, czy peelka pisze wiersze. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za przeczytanie i aż dwa plusiki! Chyba nie zasłużyłam, ale bardzo mi miło, serdecznie pozdrawiam - baba
Mr.Suicide Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 tytuł może wskazywać, iż przedmiotem wypowiedzi podmiotu lirycznego będzie opis, a także proces dochodzenia i utwierdzania się w pojęciu terminu: wolny. podmiot liryczny zatem odkrył co tak naprawdę oznacza bycie nieograniczonym jakimikolwiek czynnikami zarówno zewnętrznymi, jak i wewnętrznymi. tekst ma adresata. to właśnie osoba, do której peel zwraca się, uświadomiła co to jest swoboda, niezależność; jak czerpać zeń możliwie najwięcej korzyści, przyjemności oraz doświadczeń. podmiot liryczny dzięki tejże postaci uwierzył w swoje możliwości. dzięki temu odkryciu życie wygląda zdecydowanie inaczej. oczywiście niemal wszystko przybiera barwy radości, szczęścia. podmiotowi lirycznemu zdarza się jednak miewać obawy, czy aby ten stan będzie można utrzymać, czy to nie przeminie, nie zgaśnie, nie przycichnie. aczkolwiek ma on się do kogo zwrócić po kolejną poradę. wolność pełną piersią. bardzo ciekawy i dobry zarówno pod względem merytorycznym, jak i warsztatowym tekst. epitety, metafory, personifikacje, a także asyndetony. to wszystko składa się na subtelną i specyficzną wymowę utworu. zachęcam /przynajmniej na ten moment/ do pozostawienia bez zmian. ode mnie natomiast solidny plus. jestem pod wrażeniem. pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, przede wszystkim za przeczytanie i obszerny, rzeczowy konentarz. Dziekuję również za ocenę, choć troszkę mnie onieśmiela, wiem, że nie jest tak dobrze, by nie mogło być lepiej, ale jest mi bardzo miło. Serdecznie pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 mówiłeś człowiek też ma skrzydła ale nie każdy o tym wie uwierzyłam dalej mowa o lataniu i o burzach, o odwadze, ale także i o niepewności, czy te skrzydła wystarczą, czy nie zawiodą... Ogromny plusior ode mnie. Lubię te twoje... Serdecznie pozdrawiam -teresa
BARBARA_JANAS Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyrzucam słowo "samotnie" izabieram do ulubionych.Pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Wyrzucam słowo "samotnie" izabieram do ulubionych.Pozdrawiam -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Dzisiaj 20:00:05, napisał(a): BARBARA JANAS Komentarzy: 207 =================================================== Dziękuję, miło mi, że zajrzałaś, to, że zabierasz - bardzo sympatyczne, moc serdeczności - baba p/s myślę, że masz rację z ty "samotnie", dojrzewam, DZIĘKUJĘ!!!!!
Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Babo! Skrzydła jak myśli unoszą daleko za horyzony -to wolność. PozdrawiaM.
Baba_Izba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz co mówisz, Marlett! Dzięki, prawiemajowo serdeczne baba - heej!
adam sosna Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 tak mnie skrzydła poniosły: " wypatruje przyjaznej grzywy nie ma horyzont blisko wyżej ptaku do dna daleko tylko popiół może cię ocalić" :)
Judyt Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 z wiaterkiem ciepłym puentą u Baby pozdrawiam ciepłoniaście
Baba_Izba Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, wiesz Adamie, myślę, że my wszyscy żyjemy wśród wierszy swoich i cudzych, trochę tak, jak między ludźmi. Z czasem, one też stają się naszymi przyjaciółmi. Też lubię ptaki! Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, powiało mi tym ciepłym wiaterkiem, pachnącym ziołami i młodą trawą! Dziękuję bardzo - Judyt! Ściskam - baba
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Dobre to jest Babo, a nawet lepsze.
Baba_Izba Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie Teresko, miło mi Cię gościć, dzięki za czytanie i komentarz, majowo - baba - heej!
Baba_Izba Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Stefanie! Miło mi, że przeczytałeś, a słowa Twoje, to miód na moją duszę! Serdecznie pozdrawiam pierwszomajowo - baba
Agata_Lebek Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Mnie też się podoba,tak też ode mnie dwa duże plusy.Plus plus dla komentarzy:)pozdrawiam serdecznie i "by sił skrzydłom starczyło" życzę nam wszystkim.
Rekomendowane odpowiedzi