tonieja Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Wciąż utrzymujemy się przy życiu. To jedyna sztuka, którą potrafimy. I tylko tym się szczycimy. Nic więcej nie umiemy. Tylko nie żyjemy sami. Zawsze przy kimś. Zawsze dla kogoś. Ta zależność bywa męcząca. Ona jest nieludzka. Żyję dla samej siebie Póki nie odnajdę w kimś cząstki siebie. Żyję zwyczajnie, bo tak potrafię. Tylko. A niezwyczajność? Odnajdzie się sama. Albo poszukam. O ile starczy mi na to życia. A teraz przyjmij mnie taką, jaka jestem. Ze sztuką życia.
mikos Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Każdy kolejny wers zdaje się być oderwanym od całości. Spróbuj każdy fragment napisać na osobnej kartce (monologowe pytania i odpowiedzi razem). Będą wtedy miały sens. Teraz, napisane razem, wrzucone jakby bez ładu do jednego kubka, nie mają sensu. Czytając nie wpadamy w żaden, nawet prowizoryczny rytm. Brzmi trochę jak wyliczanka jakichś żali. Każdy wers może i krotki, ale wystarczający by zniechęcić do czytania kolejnego.
kokopustelnik17 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 chaos chaos i po trzykroć chaos! za dużo tu wyliczeń za mało sensu i spójności popracuj nad wierszem!
tonieja Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ja tutaj chaosu nie widzę.
kokopustelnik17 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 to napisz jaki tu jest porządek?jaki układ?gdzie tu to ma sens?ja tu widzę sam chaos
tonieja Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ale po cóż od razu tak się bulwersować? Ten portal chyba nie został stworzony w tym celu. Poza tym, ja widzę ten wiersz inaczej, bo to ja go napisałam, Ty widzisz go także inaczej, bo to Ty go czytasz i myślę, że nie dojdziemy tutaj do porozumienia. A jeśli nawet ten chaos istnieje, to niech istnieje. Wiersze mogą być również chaotyczne.
kokopustelnik17 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 zero bulwersacji:)zimny prysznic i proste pytania:)
Rekomendowane odpowiedzi