Mr._Żubr Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 tak jak kazali odnalazłem chrystusa leżał w przydrożnym rowie poczęstowałem go chipsami opowiedział mi jak omal nie utonął jak odnalazł czyjś portfel jak został obrażony był inny niż w telewizji w reklamach w kreskówkach codziennie jestem ofiarą nalotów dywanowych bombardowań dywersji sabotażu blitzkriegu agresorem myślpo prostu bądź
teresa943 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 po prostu bądź warto o tym pamiętać serdecznie pozdrawiam -teresa
Mr._Żubr Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Tylko czy on o tym pamięta? Dzięki i pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Jeżeli w określeniu "wiersz religijny", położymy akcent na "wiersz" -to nie wyszło,bo słodko-naiwny.Jeżeli na "religijny" -to w porządku.Pozdrawiam.
Mr._Żubr Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Cholera, muszę się wytłumaczyć jak najszybciej. To nie miał być wiersz stricte religijny. Miał byc o tym, że peel nie wierzy, choć bardzo by chciał. Chciałby, żeby te wszystkie bujdy, które wpajano mu od dziecka okazały się prawdą, a widzi, że tak nie jest.
teresa943 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ważne, żeby czytelnik zapamiętał, dla wiersza i dla Autora :) serdecznie pozdrawiam -teresa
Marusia aganiok Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no bo tak nie jest i im szybciej to sobie człowiek uświadomi, tym lepiej; to temat rzeka a wiersz dla mnie dość zrozumiały z przebiciem właśnie na inne oczekiwania:)) pozdrawiam Autora:)))
adolf Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 tak jak kazali odnalazłem chrystusa leżał w przydrożnym rowie - "odnalazłem" - tu nawiązanie do kościelnego nawoływania "znajdź Boga" etc. znaczące w przenośni odzyskanie wiary. Ale nie o to głównie chodzi peelowi. Po co bowiem mówi, że znalazł w rowie? Pozwala to skojarzyc z bezdomnym. Tak Chrystus jest bezdomnym bo ludzie "wyrzekli się go" Dopiero peel odzysakwszywiae przyjmuje go dowe domu-siebie. Todwa aspekty. A trzeci? "Tak jak kazali". Czyli tu się burzy ten obraz "pieknej przemiany" - ot nasz podmiot uległ sugesti dfuchownych, znajomych i postarął się żyć wg. przykazań wiary(tu też będzie odniesienie do masowości - kazali - by zlać się z masą) poczęstowałem go chipsami opowiedział mi jak omal nie utonął jak odnalazł czyjś portfel jak został obrażony był inny niż w telewizji w reklamach w kreskówkach codziennie jestem ofiarą nalotów dywanowych bombardowań dywersji sabotażu blitzkriegu agresorem myśl po prostu bądź Podsumowując: wiersz się spodobał, a przesłanie ważne. Co do mnie to niezbyt przemawia to ...opowiedział mi jak omal nie utonął jak odnalazł czyjś portfel... nie tyle, że jest to złe, bo pasuje ładnie, ale takie totroszkę wydaje się wyświechtane. pozdr.
Mr._Żubr Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no bo tak nie jest i im szybciej to sobie człowiek uświadomi, tym lepiej; to temat rzeka a wiersz dla mnie dość zrozumiały z przebiciem właśnie na inne oczekiwania:)) pozdrawiam Autora:))) To czy jest, czy nie jest, to kwestia nie do roztrzygnięcia:/ Dzięki, pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, no... Nie spodziewałbym się takiej długiej rozkminki w Twoim wykonaniu. I to pod moim wierszydłem. Dzięki wielkie. Interpretację popieram, choć nie wiem, czy się zgadzam. Dzięki raz jeszcze, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi