W_ita_M. Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ciżba czytelników w bardzo ważnym dziale dużo przygaduje lecz nie tworzy wcale; spadają z księżyca, nie będę wyliczać tylko przypnę etykietkę 'specjalis- normale'.
Greeley Skądinąd Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Być może są to prości czytelnicy co czytać tylko umieją z tablicy (owej ogromnej co u okulisty), pisać w ogóle (nawet kiedy bóle); że zaś z księżyca - fakt to oczywisty - wszak księżyc z dawna patronem nonsensu, więc trza nam żale schować do kredensu:)
gżegżółka Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nawet neandertalczyk z miernym wynikiem Kreślił krzywe wzorki na piasku patykiem Lecz czy mi profesor udowodni który Że to prapoczątek był literatury? 1
W_ita_M. Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Nie wyliczam, czy to żale i nie szkodzi mi to wcale, chcę by były różne trędy a nie tylko jeden wszędy.
gżegżółka Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Lecz gdy trendów wiele Wtedy nie daj Boże Człek jak głupie cielę Pobłądzić w nich może Co z tego wynika? Szukaj przewodnika
W_ita_M. Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Moim przewodnikiem tylko dobro w życiu, a jak coś wysiada, to... musi być rada.
gżegżółka Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Jak powiadają: Najlepsze dobro własne Ani za duże ani nie jest za ciasne
W_ita_M. Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 A od kiedy ten gatunek takie rzeczy 'plecie', co innego wiedzą mędrcy na tym pięknym świecie; żyje w lesie taka sztuka, swoim dzieciom pięknie kuka a gościnnie rosną w gnieździe małe ecie- pecie.
gżegżółka Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Kiedy kukułka podrzuci jajo Nie wie jak dzieci jej wychowają Czy na sokoła Czy na dzięcioła Stąd różne kuku na muniu mają
W_ita_M. Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 To dlatego mam na półce na pamiątkę po kukułce, co się piotr zazula zowie tomik wierszy... mhm... nie powiem
gżegżółka Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czyżby to tomik gorącokrwisty? Na chłodne wieczory oczywisty A i w poranki zimne rozrusza Rozgrzeje ciało - cieszy się dusza I tak bez końca człek wciąż więcej chce Uczy się bawiąc i znów swoje wie
W_ita_M. Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Wyznam z cicha w tajemnicy; to "Sonet dla zakonnicy" ale w treści się nie mieści ten szacunek, bo nie- wieści.
gżegżółka Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 "Sonet dla zakonnicy" to dopiero wieści Strasznie jestem ciekawy co umieścił w treści
W_ita_M. Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 "To właśnie ta chwila gdy jastrząb zastyga nad doliną pełną kościelnych wież"... chciałeś to wiedzieć gżegżółko, to już wiesz...
gżegżółka Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 A gdyby jastrząb zastygał nad doliną pełną dziatwy Mógłby łatwiej polować na gołębie i kuropatwy I spadłby z góry Choćby na kury Taki sposób na posiłek byłby skuteczny i łatwy
W_ita_M. Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 I pod dach się wślizgnie czasem za gołębiem lub jajko podrzuci do ich gniazda głębiej i potem taka ptaszyna opiekunom trzewia wcina a jastrząb zastygnie w locie obojętniej.
gżegżółka Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 To z jastrzębi są niezłe ziółka! Żeby tak z jajem jak gżegżółka? I już wiem czemu mój kanarek Spogląda gdzie lata komarek A potem rozgina kraty I spuszcza mu niezłe baty Tak mój kanarek to sprytna sztuka! Jak wyjada z lodówki kindziuka? 1
W_ita_M. Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jastrząb poluje- ptactwo w popłochu, może któregoś zjeść w ciemnym lochu.
gżegżółka Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A poza tym "jastrzębie" to nie tylko ptice Ale i myśliwce kupione w Ameryce! 1
W_ita_M. Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Ale i kukułki- myśliwce latają, ponoć jeszcze historycznie czasem zakukają.
Rekomendowane odpowiedzi