Judyt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 górom co to piętrzą imię M zatracając żyć tysiące kabelków poplątanych prawie rzeczywistość bez odruchu ludzkiego- dotyku czysta proza prawdopodobnie z domysłem szybkiej błyskawicy- namysłu ------------------------------- ~ Jak rozmawiać trzeba z psem ~ (:bajka gratis co by nudno ni było:) Wy nie wiecie, a ja wiem, Jak rozmawiać trzeba z psem, Bo poznałem język psi, Gdy mieszkałem w pewnej wsi. A więc wołam: - Do mnie, psie! I już pies odzywa się. Potem wołam: - Hop-sa-sa! I już mam przy sobie psa. A gdy powiem: - Cicho leż! Leżę ja i pies mój też. Kiedy dłoń wyciągam doń, Grzecznie liże moją dłoń. I zabawnie szczerzy kły, Choć nie bywa nigdy zły. Gdy psu kość dam - pies ją ssie, Bo to są zwyczaje psie. ----------------------------- dzięki wszystkim i przepraszam, że sama nie odwiedzam Was ukłon głęboki
Coolt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 tytuł: prowokuje - do przeczytaniazatracając żyć tysiące ----> patos razi po uszach wyrzuciłbym odruch:prawie rzeczywistość bez ludzkiego dotyku --> ew. ten dotyk można by przenieść do następnego wersu puenta trochę zawiodła oczekiwania. Spodziewałem się mocnego akcentu, a ta na mnie jakoś nie zadziałała :) ogólnie na +, choć poprawocać nam tym (po)tworem warto. Pozdrawiam ciepło Coolt
Robert_Siudak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 haha :D cóż za bajka :) Co do wiersza "bez ludzkiego dotyku" - też tak proponuję całość fajna, zwięzła, nie czuję tego patosu w sumie Pozdrawiam.
adam sosna Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 siedzą w swoich komputerkach tysiąc kabli - więc rozterka żaden nie wie który przeciąć? Aleksander by się przydał albo inna jaka bida on by wiedział który przeciąć? na psa zaś - szanowna - Pani prrr! wołają albo wiśta! - nie przestają butelka sie kołem toczy widok taki to uroczy :):):) z przeprosinami i poz-drowieniami
H.Lecter Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Publicystyka w poezji,to rzecz dla amatorów.Ja nie przepadam. "Zatracając żyć tysiące " to autorski samobój."Czysta proza "też może być ciekawa...Pozdrawiam.
Monika Kulczyk Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Bajka o psie bardzo mi sie podoba...:) od razu widac, ze masz poczucie humoru..
IN Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe tym razem zarchiwizowałam ;) poczekam co wymyślisz jeszcze :)))
Judyt Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coolt:) ano warto by było popracować, dzięki za obecność, taki tam w ramach rozluźnienia, pozdrawiam również cieplutko ps . może weź coś z nim zrób?:) (prosze się nie krępować:)będę uradowana, chociaż patos mm zdaje się że tutaj specjalnie się wkradł
Judyt Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Robert DZięki za obecność:) jakoś też głowa puchnie gorączkowo pozdrawiam
Judyt Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dodam Moniko:) tylko, że to nie moja, tak dodałam co by było na czym wzrok zaczepić, a ucięłam psa do połowy(oj), ponieważ to jest J.Brzechwy, całości nie zostawiłam tutaj,(honoryskładam:),podtrzymał mnie ten pies(:pozdrawiam ciepło, dzięki za obecność
Judyt Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak H. Lecter:) masz absolutną rację, zabiłam się- heh choć żyje- tego jeszcze nie było:)), pozdrawiam ciepło, dzięki za obecność, tyle jestem zdolna jak na dziś z siebie wykrzesać, łeh(niedobrze..) mm wróć jeszcze i napisz mi coś o tej poublicystyce, chętnie posłucham:)(dzięki)
Judyt Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe tym razem zarchiwizowałam ;) poczekam co wymyślisz jeszcze :))) Inko widzisz a nie grzmisz:)) dzięki stokrotne za obecność, pozdrawiam ciepło połamanym piórem ( aj bywa:) zostawiam :):):) a jak to zarchiwizowałaś?
Judyt Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. adamiiee a za cóż to te przeprosiny nie mam siły pisać, zatem podziękuję uroczo i pozdrowię ciepło kładąc:) dzięki za obecność wielkie serce na szali eh, idę a ten Aleksandeer to król jakiś? oj
zak stanisława Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 widze Judytko, że też masz chwile wytchnienia od powagi forum? pies jak pies na złodzieja dobry jest chociaż nie on ale ty przytul psa by nie był zły psie metafory:):):) cmok
teresa943 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 czytałam wiele razy, nawet sobie z nim pospałam i teraz przyszło mi do głowy, że w wierszu ukazany jest problem uzależnienia od komputera, że człowiek traci kontakt z istotami żywymi, stąd ta bajka o psie, (jakby uczulenie, przypomnienie) komputer zastępuje psa, stawia wymagania, chce, aby nim się zajmować... coś w ten deseń tak skrótowo, serdeczności i ciepełka oraz radości z żywym psem -teresa
Judyt Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) dzięki Stefciu:) ah sobie pozdrobniałam oj:)
Judyt Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie Stasieńko:) dzięki serdeczne, pozdrawiam ciepło a pies dobry jest!
Judyt Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za żywego psa:))) pozdrawiam cieplutko teresko ah ale dużoo...
Rekomendowane odpowiedzi