Pancolek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 I wpisałem nas w nowy wiersz – może mniejszy, ale dla dwojga w sam raz na zwinięcie słów jak wyblakły dywan, który wywozi się do rodziny, na odczepne. II nie mogliśmy odkrztusić radości, kiedy tupot zepchnął nas z siebie. strop krzyknął kobiecym głosem, w przeciwieństwie do szafki, która uderzyła po męsku. żona szturchnęła kieliszek z winem na nowy dywan i błądziła wzrokiem po plamie, aż umilkło jak milknie kartka, gdy zabraknie tuszu na zdanie kończące.
H.Lecter Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Enigmatyczna,zgrabna wędrówka po krajobrazach wewnętrznych.Chłodne to krajobrazy i trochę sztuczne...udawane życie,udawany wiersz.
lubię latawce Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 a ja myślę, że bardzo szczere te dywany ;) nie chce straszyć, ale jeszcze tu wrócę :P
Nessa Isilra Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 cala pierwsza i dwa ostatnie wersy. reszat... musze się zastanowić, ale coś bym pomajstrowała przy niej:)
Emu Rouge Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ma jakiś klimacik, semantycznie nie jest nadzwyczajny, nie wiem czy dobrze go odbieram - bardzo realnie, a nie jakieś krajobrazy wewnętrzne, ale może się mylnęłam w interprecie;D pozdrawiam buziakowo:* agusik
Rafał_Leniar Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Ładna forma. Kilka ciekawych pomysłów. Np. to: strop krzyknął kobiecym głosem, w przeciwieństwie do szafki, która uderzyła po męsku. Całkiem nienudno, ale jak na Ciebie, Pancolku, to powinna być wprawka ;) Pozdrawiam!
zak stanisława Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 wpisałem nas w nowy wiersz – może mniejszy, ale dla dwojga w sam raz na zwinięcie słów jak wyblakły dywan, który wywozi się do rodziny, na odczepne. tojessu-per!Pancolku, tak bywa, jeszczedobre nie potrzebne a szkoda wyrzucić, to jak z ciuchami. :):)
Pancolek Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Lecter; trafne uwagi. Dzięki, nawet jeśli określenie 'udawany wiersz' było na temat wartości artystycznej ;) Pozdrawiam grabulą. Andźeliko; każdy Twój powrót to miód na duszę upadłego poety-Pancolka ;D Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Nessko; bedę myślał ;) Dzięki za ważną opinię. Różk; już od jakiegoś czasu kuleje moje bogactwo językowe i oczytanie, niestety. W wakacje się wezmę za siebie, bo chwilowo angielskim mnie katują ;) Dziękuję za uwagi do rozpatrzenia i pozdrawiam z wdzięcznością ;* Rafale; już zacząłem tęsknić za Tobą ;) Dziękuję, że we mnie wierzysz i spróbuję sprostać oczekiwaniom, wprowadzając spore korekty ;p Pozdrawiam wdzięczną, Pancusiową grabulą. Adamie; bardzo dziękuję za bardzo :)) Pozdrawiam męskim uściskiem dłoni. Pani Stasiu; dzięęęękuję :)) Interpretacja najtrafniejsza z możliwych. Pozdrawiam najcieplej, jak potrafię. Pancuś
zak stanisława Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 no nareszcie ktoś mówi że trafiłam, bo ostatnio nadinterpretuję- podobno scmok Pancusiu!
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 fajnie, taki sentyment do "staroci"; jakże to ludzkie serdeczności -teresa
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 podobuje mnie się, bo bardzo prawdziwe;] Piona!:*
Baba_Izba Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Pięknie o zwykłych sprawach. Klimat Twoich wierszy bardzo mi się podoba, tak jak lubię czytać wiersze K.I.Gałczyńskiego. (Byłam w leśniczówce "Pranie"" nad jeziorem Nidzkim).Pozdrawiam Cię serdecznie - baba
Pancolek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Dziękuję Paniom serdecznie za miłe słowa. Jestem bardzo, bardzo wdzięczny :)) pozdrawiam serdecznie. Pancuś
Rekomendowane odpowiedzi