H.Lecter Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 spóźniłem się na opisanie świata na dzień pierwszy skończył się sezon na niemożliwe i nic tu dodać nic tu ująć miłość to miłośc śmierć to śmierć wyschły źródła i w studniach drzemie piach od Gilgamesza dzielą mnie tysiące lat od Ginsberga ocean od Steda dwa kroki do półki z książkami i nic nas nie dzieli to tylko lepiej lub gorzej powtórzona pieśń nie pytaj mnie dokąd idę wydeptaną drogą przecież wracam z pokorą do jaskini w Gargas gdzie moja dłoń obok innych na skale zapisana od początku świata
zak stanisława Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 zadziwiasz, pozytywnie, siepodoba ten wiersz i powrót do jaskini, a mnie sie skojarzyło z powrotem na Golgotę, nie wiem, ale jakoś tak, po przeczytaniu tekstu, intuicja? cmok
H.Lecter Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 W tym powrocie nie ma nic z ofiary,to raczej dokończenie tego ,co zaczął na kamiennej kartce wypisywać nasz wspólny przodek-poeta jaskiniowy...jakoś tak blisko mi do niego.Nie był jeszcze zmanierowany.Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 nie pytaj mnie dokąd idę wydeptaną drogą przecież wracam z pokorą do jaskini w Gargas gdzie moja dłoń obok innych na skale zapisana od początku świata "wydeptaną drogą" - przez pokolenia "wracam z pokorą do jaskini" - to nieskażonych czasów, pierwotności "moja dłoń obok innych na skale zapisana od początku świata" - od stworzenia w zamysle Boga; to takie moje skojarzenia i rozmyślania serdecznie pozdrawiam -teresa
H.Lecter Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoiarzyło i pomyślało nam się to samo.To miłe.
Rekomendowane odpowiedzi